Alates juunikuust võetakse ühistransporti koristama ligi 100 inimest, kirjutas Tallinna häälekandja Pealinn.

Alates 1. juunist võtab Tallinna trammi- ja trollibussikoondis tööle 34 trammide ja trollide koristajat lõpp-peatustes, samuti kuus inimest, kes hakkavad puhastama trammiteid. «1. septembrist võtame kuni aasta lõpuni tööle ka 360 reisisaatjat,» ütles koondise personalijuht Tiiu Sirts. Reisisaatja peab oskama riigikeelt vähemalt suhtlustasandil.

Tallinna autobussikoondis pakub tööd bussisalongide ja lõpp-peatuste koristajatele ning reisisaatjatele. Juunist saab tööle asuda 60 bussikoristajat, septembrist 540 reisisaatjat, kelle ülesanne on ametijuhendi järgi sõitjate meeldiva teenindamise ja turvalisuse tagamine. Reisisaatjad müüvad talonge, jagavad infot liinide kulgemisest, aitavad vajadusel noori emasid ja puuetega inimesi, samuti abistavad bussijuhti.

Linna ettevõtlusameti juhataja Kairi Teniste sõnul sõlmitakse needki lepingud aasta lõpuni.

Linn toetab ka ettevõtetes sotsiaalsete töökohtade loomist

Töötuks jäänud inimestele tutvustatakse sotsiaalsete töökohtade pakutavaid võimalusi 19. mail kell 14 trammidepoos (Pärnu mnt 89) ja 22. mail kell 14 autobussikoondises (Kadaka tee 62a).

Sotsiaalse töökohal töötaja saab miinimumpalka ehk 4350 krooni kuus. Selle pealt tasutakse sotsiaal- ja töötuskindlustusmaks. Sotsiaalsetele töökohtadele võetavad inimesed peavad olema olnud rahvastikuregistri järgi Tallinna elanikud ning vahetult enne tööle vormistamist töötuna arvel tööturuametis.

Kui tööpuudus on ka järgmisel aastal üle viie protsendi, jätkub Tallinna abipaketi raames sotsiaalsete töökohtade loomine.

Lisaks toetab linn ettevõtteid sotsiaalsete töökohtade loomisel. Linn on sel aastal valmis toetama umbes 400 sellise töökoha loomist, nende lepingute kestvuseks on 6-12 kuud.

Toetuse saamiseks peab Eesti äriregistris registreeritud äriühing olema tegutsenud vähemalt kaks aastat ja tal ei tohi olla maksuvõlgu, välja arvatud juhul, kui need on ajatatud.

Toetuse piirmäär ühe töötaja kohta kuus on 4350 krooni, millele lisandub sotsiaalmaks ja töötuskindlustusmaks. Toetust saab taotleda jooksvalt.