Äsja loodud SA Tallinna Televisioon lubab vaatajaile linnavalitsuse istungite otseülekandeid, liikluskaamerate pilti reaalajas, turistidele mõeldud ingliskeelseid saateid ja palju muud.

Tele-Tallinnaks ristitud kanal läheb eetrisse 2011. aasta esimesel jaanuaril. Sihtasutuse töökad liikmed palkavad järgmise aasta jooksul kanalile personali, nõutavad ringhäälinguloa ning hangivad stuudio ja kaamerad.

Kõik see läheb tänavu linnale maksma 100 000 krooni ja järgmisel aastal ligikaudu 30 miljonit krooni. „See summa (30 mln – toim) on nagu stardipakett, selle sees on ka üks ülekandejaam, brigaad inimesi ja väike stuudio,” ütles SA Tallinna Televisioon nõukogu liige Mati Eliste. Kui palju telekanali käigushoidmine aastas maksma läheb, Eliste veel öelda ei osanud. „See oleneb töötajate arvust ja paljust muust,” selgitas ta. Kava kohaselt peaks kanalis tööd saama 35 inimest.

Tallinna televisioon hakkab levima kaabelvõrgus ja on linlastele tasuta. „Kaabelsüsteem on kõige odavam,” põhjendas Eliste.

Televisiooni põhirahastaja on Tallinna linn, kuid kanali käigushoidmiseks on hädasti vaja ka reklaamiraha. „Reklaamist saadav raha peaks katma 30–40 protsenti kuludest,” ütles Eliste.

Volikogu juhib

Reklaamimüügi aluseks on vaatajaarvud – kui kanalil on vaatajaid, siis on ka raha. Kui pealinnakanal ei suuda kohe suurte rahvahulkade huvi äratada, siis kui kaua suudab linn reklaamirahata ja kõhna kukruga kanalit töös hoida? „Ilma reklaamita ei ole mõeldav seda teha, läheb liiga kulukaks,” ütles Eliste napi­sõnaliselt.

Kanali tööd koordineerivad SA Tallinna Televisioon nõukogu ja juhatus. Põhikiri sätestab, et nõukogu koosneb linnavolikogu liikmetest ja ringhäälinguasjatundjatest. Sealjuures peavad nõukogu koosseisu enamuse moodustama volikogulastest liikmed. Nõukokku kuuluvad Mati Eliste, Andres Kollist, Tarmo Lausing, Georg Pelisaar ja Lev Vaino. Sihtasutuse juhatuse liikmeks määrati Toomas Tamme.

Mida Tallinna-TV näitama hakkab?

•• Mati Eliste sõnul on Tallinna televisiooni eesmärk pakkuda inimestele hädavajalikku infot. „Juttu on olnud politiseeritusest, aga põhimõtteliselt on kanal mõeldud selleks, et inimene saaks kätte, mida vajab,” selgitas Eliste.

•• Kanali kontseptsiooni järgi on programmis kesksel kohal linna ja regiooni uudised: viis kuni seitse minutit hommikul ja õhtul. Uudiseid näidatakse hommikul ja õhtul parimal eetriajal kuni neli korda tunnis.

•• Lisaks on plaanis eetrisse paisata „päeva debatt”, mida näidatakse kolm korda õhtu jooksul.

•• Kavandatakse ka otseülekandeid linnavalitsuse ja linnavolikogu istungitelt ning linna ametite töökoosolekutelt, samuti Tallinna liikluskaamerate pilti reaal­ajas.