Linnavalitsuse teatel saab tänu elektroonilisele rasedakaardile naistearst või ämmaemand edaspidi kogu patsiendi tervist, uuringuid ja analüüse puudutava teabe kätte mõne klahvivajutusega ja patsient ei pea haiglasse sattudes või sünnitama tulles korduvalt vastama ühtedele ja samadele küsimustele.

Selline elektrooniline rasedakaart võimaldab tekitada tulevikus patsiendi tervikliku haigusloo sünnihetkest alates, sisaldades ka ema tervisega seotud sünnieelset infot.

Süsteem valmis tänu naistearstide, ämmaemandate, LTKH IT töötajate ja meditsiinitarkvara tootva firma Medisoft tihedale koostööle.

LTKH Naistekliiniku ravikvaliteedijuht dr Eva-Kaisa Zupping peab rasedakaarti heaks, aga mitte veel täiuslikuks.

„Meie ei olnud iialgi tegelenud programmeerimisega ega IT-inimesed jälginud ühegi raseda tervist üheksa kuu jooksul, aga koos püüdsime parimat. Praeguseks oleme üht-teist täiustanud ja üldiselt töötab kaart päris hästi,” rääkis Zupping.

Info on kaitstud ja delikaatsed isikuandmed kättesaadavad ainult naistearstidele ja ämmaemandatele.

LTKH infosüsteemi põhilahendus koostöös Medisoftiga valmis juba 2007. aastal. Arendused aga jätkuvad - elluviimist ootavad erialaarstide ja IT koostöös valminud elektrooniline sünnituslugu ja vastsündinu lugu.

Lääne-Tallinna Keskhaigla nõukogu juhtiv abilinnapea Merike Martinson peab haigla initsiatiivi e-tervise süsteemi täiustamisel väga tunnustusväärseks. „Loodan ühtlasi, et edaspidi saavad need andmed kättesaadavaks ka perearstidele, kelle patsiendid on süsteemi haaratud,“ ütles Martinson.