Minister Tõnis Lukas ütles KUKU raadio saates Päevapilk, et uue ühishoone rajamiseks on plaanis koolide praegused hooned müüa.

Tallinna muusikakeskkooli, G. Otsa nimelise ja Tallinna balletikooli ühine õppehoone tuleb Pärnu maanteele, kus praegu asub Tallinna Ülikooli ühiselamu.

Lukas ütles, et tänaseks on kõik vaidlused ülikooli, Tallinna linna ja riigi vahel lõpetatud ja põhimõtteliselt on Pärnu mnt krunt nüüd riigi oma, vaja on maksta veel notari tasu. Hetkel eelarves selleks siiski raha ette nähtud pole, sest eelarve on pingeline, aga Lukas lisas, et tegemist on väikese summaga ja sellega probleeme ei tule.

Kui alguses oli plaan uus ühishoone valmis saada aastaks 2011, siis nüüd on selge, et kolmel koolil tuleb veel viis aastat oma vanades ja amortiseerunud majades vastu pidada.

Tallinna muusikakeskooli olukord seejuures on raske. Kooli direktor Timo Steiner ütles, et Nõmmel asuva muusikakeskkooli peahoone katus laseb läbi ja küttesüsteem jätab talvel klassid külmaks.

Balletikooli juht Enn Suve märkis, et nende Toompeal asuv hoone on amortiseerunud. Probleeme on elektri ja küttega ning üldainete kabinetid ja ka söökla ei vasta nõuetele.

Haridusminister Tõnis Lukas nentis, et viie aasta jooksul, mil õppeasutused oma endistesse majadesse jäävad, tuleb ilmselt praeguste hoonete remondiks raha eraldada.