Sel nädalavahetusel sõidab Veikko juurde Otepääle ETV võttegrupp üles võtma järjekordset suusapäeviku saadet. Selleks tehtavad treeningud aitavad parandada ka vormi, et osaleda jaanuari lõpus Itaalias Marcialonga 70 km suusamaratonil. See pole Veikkol esimene ülipika suusaraja katsumus, ta on osalenud ligi kümnel Tartu maratonil. Eelmisel aastal jõudis ta 150 esimese hulka. Oma parimaks tulemuseks peab Veikko aga seda, et on läbinud Vasaloppeti.

— Kust olete saanud suusaspordikarastuse? Kas olete käinud spordikoolis?

— Ei, lapsena käisin hoopis muusikakoolis. Õppisin akordioni. Peab kurbusega tunnistama, et mängin seda väga harva, kuigi pill on kodus olemas. Suusakarastus pärineb aga Eestimaa talvedest.

— Kui palju olete tänu suusapäevikute telesaatele oma tehnikat täiustanud ja tulemusi parandanud?

— Olen saanud juurde palju teadmisi ning selle erilise kogemuse, et koos õpetuse ja analüüsiga saan end tänu salvestisele kõrvalt vaadata. Tavaline harrastaja peab rohkem sisetundele apelleerima, sest ega keegi end tavapäraselt ju filmi. Oma tulemuste parandamise kohta ei oska midagi öelda, pigem on mulle tähtis, et oskuste arenemisega koos suureneb võimalus suusatamist nautida, see on minu jaoks kõige tähtsam. Tulemuse saavutamine on teisejärguline.

— Milliseid alasid te veel harrastate – kas mängite tennist, palli, teete ekstreemsporti?

— Jooksen, ujun, mängin tennist ja tegelen veel palju muuga, kolme esimesega regulaarselt.

— Kas Otepääl on parem elada kui suuremas linnas?

— Olen Otepää valla kodanik, sest minu esivanemad on siit pärit, ja ma tunnen selle piirkonnaga teatavat seotust. Väikelinnaelu erineb paljuski suuremate linnade omast just elutempo ja vähema närvilisuse poolest.

— Kuuldavasti avasite mõni aasta tagasi seal pesumaja? Kuidas äri edeneb?

— Ei ole minagi jäänud selles ettevõtlusvaldkonnas üleilmsest kriisist puudutamata. Seega äri ei edene.

— Kuidas te telesaadetesse jõudsite? Kas töötate koos mõne produktsioonifirmaga või olete iseenda mänedžer?

— „Veikko Tääri suusapäevikud” on minu ettepanekust rahvusringhäälingule sündinud saade, sest suusatamine läheb mulle korda ning olen seda meelt, et see on ka eestlastele väga omane talvine toimetamine. Püüame suusapäevikutes anda vajalikku õpetust nii päris algajatele kui ka edasijõudnutele. Produktsioonifirmad pole minu vastu eriti huvi tundnud, seni on tulnud ise hakkama saada.

— „Lusikas” on Kanal 2 kokasaade, mida juhite koos näitleja Marika Koroleviga. Kas olete suur söögitegija?

— Ei pea end suureks söögitegijaks, kuid söön hea meelega head toitu. Meil on igas saates üks profikokk, kes meid gurmaanide maailma juhatab, ja meie valmistame iga kord ühe uue huvitava toidu. Arvan, et enamikku neist toitudest võib kodus järele teha, sest need on üsna lihtsad ja geniaalsed.

— Näiteks?

— Esimene lihtne ja geniaalne asi, mis mulle seoses talveajaga meenub, on valmistada ingveri ja rohelise õuna tugevat tõmmisteed, mis vähehaaval juues sooja annab.

— Kas teletöö nõuab teilt mingite oskuste juurdeõppimist või olete igal alal supermees? Mis on telekaamera ja teatrilava vahe?

— Teletööl on oma spetsiifika, millega tuleb harjuda ning mida saab pidevalt õppida. Ma pole milleski supermees. Telekaamerad annavad edasi molekulaarset suurplaani, mida teatris ei näe. Erinevusi on väga palju. Teatris sünnib kõik hetkel ja selle loo piires katkematult ja igal õhtul uuesti. Teles nagu filmiski – see, mis peatuste ja kordustega on üles võetud, talletubki sellisena aegade lõpuni, see ei muutu. Saadet juhtides olen ma huvituja, n-ö tavainimese positsioonil, kuulan teadjamat ja saan uusi teadmisi-kogemusi.

Veikko Täär (38)

Vabakutseline näitleja

Haridus:

•• Tartu alg-, põhi- ja keskkool

•• Õppinud Tartu ülikoolis füüsikat

•• Lõpetanud EMA lavakunstikooli 18. lennu (1988)

Töö:

•• Teinud ligi 50 lavarolli

•• Mängib sarjas „Õnne 13” Morna vallavanemat

Telesaated:

•• „Veikko Tääri suusapäevikud” (14 osa) L 16.00 ETV-s

•• Kokasaade „Lusikas” L 9.15 Kanal 2-s