Reedel, 12. septembril toimub Tallinna Noorteöö raames Eesti Beatbox Battle 08, kus mikrofonide taga võtavad omavahel mõõtu suuga muusika tegijad. Võistluse voorude vahel lahutavad publiku meelt Gorq Lana, 7N ja OkYm Riim.


Eklips on Prantsuse beatboxer, kes kuulub kolme-liikmelisse bändi Le Remède. Ta suudab samal ajal nii laulda kui ka suuga instrumentaalhääli teha. Eklips on jäljendanud näiteks Daft Punk’i, Busta Rhymes’i ja Snoop Dogg’i muusikat.


Eesti Beatbox Battle 08 korraldaja Rey sõnul pakub Eklipsi esinemine pinget kindlasti ka neile, kes beatboxiga varem kokku puutunud pole. Eklipsi peetakse hetkel maailmas number üheks suuga muusika tegijaks. Ta on enamikele beatboxiga tegelejatele eeskujuks ja inspiratsiooniallikaks. "Kuna Eklips on tihedalt bookitud artist, on meil väga hea meel, et saime ta Eestisse esinema," lisas Rey.


Eesti parima suuga muusika, instrumentide ja heliefektide imiteerija aitab välja selgitada professionaalidest koosnev žürii, mille esimees on Beatbox Battle World Championship’i peakorraldaja Bee Low. Saksamaalt pärit beatboxi guru käis samal üritusel ka mullu.


Võistluse võitja ehk Eesti meister beatboxis kvalifitseerub beatboxi maailmameistrivõistlustele. Eesti Beatbox Battle '08 toimub Tallinna Noorteöö raames 12. Septembril 19.00 Tammsaare pargis.


Esimene ametlik Eesti Beatbox Battle toimus 2006. aastal ning võitjaks krooniti siis Yolq4. 2007. aastal toimus võistlus esimest korda Tallinna Noorteöö raames ning siis oli teistest üle Masta Gru.