Alates 2008.aastast tunnustatakse ESTA Aukirjaga sotsiaalvaldkonna teemade kajastamisel aasta jooksul kõige rohkem silma paistnud ajakirjanikku.

Tänavu pälvis tiitli pälvis Eesti Päevalehe ajakirjanik Kadri Ibrus, kes kogu eelneva aasta vältel kajastas ja lahkas tundlikke sotsiaalteemasid - koduvägivald, vaesus, väärikus ja lastega perede olukord majanduskriisis, käsitledes neid ajalehe veergudel omavahelises seoses.

Tiitlile Aasta Sotsiaalhooldaja 2009 esitati 14 nominenti. Tiitli pälvis Tallinna Mustamäe Sotsiaalkeskuse hooldustöötaja Urve Lehe, kes töötab hooldustöötajana alates 1995.aastast.

Ta on lõpetanud Tallinna Pedagoogilise Seminari sotsiaalhooldaja eriala. U.Lehe on alati huvitatud enda tööalasest täiendamisest ja oskab välja pakkuda häid mõtteid töö paremaks korraldamiseks ning on alati valmis neid ka ellu viima. Hea kolleegina oskab Urve professionaalselt nõustada kolleege töös probleemsete klientidega, oskab luua ja hoida pikaajalisi usalduslikke suhteid nii klientide kui ka nende lähivõrgustikuga. Ta on enim nõutud hooldustöötaja klientide seas, on aktiivne töötajate esindamisel nii asutuse juhtkonnaga suhtlemisel kui ka Mustamäe LOV-is.

Tiitlile Aasta Sotsiaaltöötaja 2009 esitati 7 nominenti. Tiitli pälvis Viljandi Maavalitsuse lastekaitse spetsialist Margit Pajo, kes töötab sotsiaalvaldkonnas alates 1986.aastast.

Margit Pajol on sotsiaaltööalane kõrgharidus. Oma töös on ta väga põhjalik, alale pühendunud ja teisi innustav valdkonna arendaja. Margit Pajo idee põhjal on loodud MTÜ Viljandimaa Kasupered, mille tegevust ta tänaseni toetab, andes nõu ja jagades oma kogemusi ning teadmisi kasuperede koolitajana. Ta teeb tihedat koostööd Viljandi Lastekaitse Klubiga, mille eksisteerimine püsib suuresti tänu tema teotahtele, ideedele, kohusetundele ja asjalikkusele. 2009. a. koostas Margit Pajo Viljandi Lastekaitse Klubi viimase 10 aasta ajaloo, mille eest pälvis ta Lastekaitse Liidu tunnustuse. Margit on Lastekaitase Liidu piirkondliku keskuse juht ja koordinaator. Margit on aastate jooksul osalenud mitmetes üle Eestilises lastekaitse ja hoolekandealastes töögruppides, andes panuse seaduseelnõude ettevalmistamisse ja sotsiaalpoliitika arendamisse nii Viljandimaal kui Eestis tervikuna. Pidevalt avaldab ta lastekaitse teemalisi artikleid meedias.

Tiitlile Aasta Hoolekandeasutuse Juht 2009 esitati 7 nominenti. Tiitli pälvis Tallinna Vaimse Tervise Keskuse direktor Triin Vana, kes on tegelenud vaimse tervise valdkonna arendamisega alates 2000.aastast.

2009a. osales Triin eksperdina Sotsiaalministeeriumi vaimse tervise süsteemi arendamise töögrupis, mille väljundiks sai kulumudeli rakendamine ning katsetamine Tallinna Vaimse Tervise Keskuses. Kulumudel on oluliseks abivahendiks teenuse hinna arvestamisel, võimaldades kulusid optimeerida ja planeerida tasakaalus eelarvet. Tema eestvedamisel laiendati 2009.aastal oluliselt psüühilise erivajadusega inimeste toetatud elamise teenuse osutamist keskuses. Asutuse töötajad hindavad kõrgelt Triin Vana juhtimisstiili ning töötajate koolitus- ja arenguvõimalusi. Triin algatas Vaimse Tervise messi läbiviimise traditsiooni, eesmärgiga tutvustada ja väärtustada vaimse tervise valdkonda laiemalt.

Tiitlile Elutöö Tegija sotsiaalvaldkonnas. esitati 13 nominenti. Tiitli ja ESTA teenetemedali pälvis Kehtna Vallavalitsuse sotsiaalnõunik Mare Käpp, kes on sotsiaalvaldkonnas töötanud alates 1992. aastast.

Mare Käpp on Kehtna valla sotsiaalhoolekande rajaja. 1995. a algatas valla hooldekodu rajamise Keavas ja 1998.aastal Kalbus. Rajanud valla eakate päevakeskuste ja lastekeskuse, millest hiljem kujunes noortekeskus. On aktiivselt osalenud õpilaskodu ja Lokuta rühmakodu rajamise juures. Ta on valla a/ü usaldusisik ja ROTALi volikogu asendusliige, osaleb aktiivselt Rapla Puuetega Inimeste Kojas, Raplamaa Ettevõtlike Naisteühenduses, Tervise Edendamise Nõukogu ja Kutsekoja kutsekvaliteedi komisjoni töös. Mare Käpp on kõrgharidusega sotsiaaltöötaja ja omab sotsiaaltöötaja IV kutsekvalifikatsiooni.

Tiitlisaajaid premeeriti Sotsiaaltöö ajakirja poolt 2010. aasta jooksul ilmuvate numbritega.

Aukirja pälvis ESTA liige - Regina Lind, kes on ESTA asutajaliige ja aktiivselt osalenud kõigil üritustel ning aidanud kaasa ESTA toeka-teoka maine kujundamisele ajakirja Sotsiaaltöö veergudel.

Kõiki konkursil osalenud kandideerijaid tunnustati tehtud tubli töö eest ESTA tänukirjadega.