Eesti Jäähoki Liidu president ja sihtasutuse Viljandi Jääkeskus nõukogu liige Priit Vilba sõnul läks jääväljak maksma 10 miljonit krooni, mis on tulnud ettevõtetelt, pangalaenuna ja abifondidest. Viljandi linnapea Peep Aru lisas, et pool miljonit krooni andis Viljandi linn, millele lisaks on 2007. aasta eelarve projekti arvestatud 600 000 krooni jääväljaku ülalpidamiseks ja hoiukuludeks ehk koolidele jäätundide ostmiseks.

Jääväljakut saab kasutada oktoobrist aprillini uisutamise, iluuisutamise, kiiruisutamise, jäähoki ja curlingu harrastamiseks. Suvekuudel on võimalik väljakut kasutada rulluisutamiseks, pallimängudeks, ekstreemspordiks ning muudeks massiüritusteks. Tulevikus ehitatakse väljak kinniseks jäähalliks.

Esimene jäähokilahing kuningannad (Dreamland Queens) versus kuningad (Dreamland Kings) algab valminud väljakul laupäeval kell 13.30. Kell 15.45 demonstreerivad Anna Levandi õpilased uuel jääväljakul oma iluuisutamise oskusi ja kell 16 viskab Viljandi jääväljaku sümboolseks avamiseks hokilitri mängu linnapea Peep Aru, kui toimub sõpruskohtumine jäähokis Porvoo Hunters versus Tartu Välk 494. Alates kella 18-st kella 20-ni on jää vaba kõikidele soovijatele ja uisutada saab avapäeva puhul tasuta.

Viljandi Spordikeskuse juhataja Mati Jürisson ütles, et jääväljakut hakatakse hommikupoolikutel kasutama koolide kehalise kasvatuse tundide läbiviimiseks ja hiljem spordikooli ja -klubide treeninguteks. Alates kella 15-st kella 21-ni ja nädalavahetustel on jää uisutamiseks kõikidele soovijatele. Peagi algaval talvisel koolivaheajal on jääväljak  avatud alates kella 10-st.

Pääse maksab täiskasvanule 30 krooni, 7-12.-aastastele lastele 15 krooni ja alla 7.-aastased lapsed saavad uisutada tasuta. Ohutuse tagamiseks lubatakse koolieelikuid jääle ainult koos täiskasvanud saatjaga. Jääaega on pääsme eest arvestatud 50 minutit, 10 minutit kulub jää puhastamiseks. Kohapeal saab laenata ka uiske, kuid nende arv on piiratud. Laenutus maksab 15 krooni.

SPORTNET