Pealinnateemalist televisiooni saavad vaadata kõik Eesti elanikud, sest ringhäälinguluba märgib Tallinna TV levipiirkondadeks kõik maakonnad. Kultuuriminister Laine Jänese poolt teisipäeval allkirjastatud ringhäälinguluba kohustab Tallinna televisiooni alustama programminäitamisega hiljemalt järgmise aasta esimesel jaanuaril.

Ringhäälinguloa kohaselt on kanali sisuks eestikeelne televisiooniprogramm, mis näitab Tallinna puudutavaid uudiste-, kultuuri- ja linnaelusaateid. Samuti hakkab Tallinna TV näitama noorte- ja lastesaateid ning dokumentaal- ja mängufilme. Igal kuul peab televisiooniprogrammis olema vähemalt ühe tunni ulatuses saateid, mis on toodetud riigi toetusl ja mille valmimisest pole möödunud rohkem kui viis aastat. Televisiooniprogrammi maht peab olema vähemalt 8 tundi ööpäevas ja nädalas vähemalt 56 tundi.

Tallinna TV ringhäälinguluba kehtib alates 2011. aasta esimesest jaanuarist kuni 2014. aasta esimese jaanuarini.

Info või propaganda?

Loodavat Tallinna televisiooni loomist on algusest peale saatnud vastuolud. Linnavalitsus on oma televisiooni loomist põhjendanud argumentidega linlaste informeerimise vajalikkusest, kuid see pole summutanud oponentide hääli, mis ütlevad, et linnatelevisioon on keskerakondliku linnavalitsuse propakandakanal ja lisaks kõigele arutu priiskamine.

Informeerimise ja propaganda vahe üle võib vaidlema jäädagi, kuid selge on see, et kevadine Tallinna televisiooni prooviperiood näitas lihtsalt jõuetust. Toona pakkus teleprogramm linnavalitsuse pressiteadete põhjal koostatud uudistesaateid ja saateid linnaametnike tööst. Linnavalitsuse sõnumite vahele näidati aastakümnete tagust teleseriaali „Kapten Tenkes” ja arhiivisügavustest välja kaevatud dokfilme Tallinnast. Lisaks veel mahukaid ülekandeidd Tallinna teenetemärkide jagamiselt ja näiteks Mahavoki kontserdilt.

Kriitikale, et sellist programmi pole küll vaja maksumaksja raha eest toota, vastasid linnatelevisiooni loojad, et prooviperiood ei saagi olla sama hea, kui talvel alustav pärisprogramm. Samuti lükati tagasi väited poliitilisest kallutatusest. 

Sügis näitas siiski uusi märke linnatelevisiooni poliitilisusest. Pärast Tõnu Trubetsky Keskerakonda astumist hakkas linnavalitsuse ihu-filmitegija Toomas Lepa kanal TV14 - kus ka Tallinna TV prooviperiood aset leidis - järjest näitama filme Trubetsky elust ja loomingust. Punkkultuuri tutvustamine linna-TV ekraanil on kahtlemata kiiduväärne, kuid erakonnatutest või mittekeskerakondlikest punkaritest (teeneline punkar ja ka telefiguur Kojamees ehk Tarmo Kruusimäe on ju nüüd linnavolikogu IRLi fraktsiooni liige) saateid ei näidatud.

Olgu siis pungi ja propagandaga kuidas on, kuid selge on see, et praegusel vaesel ajal mitmeid miljoneid kroone (televisooni aastaseks eelarveks oli algul planeeritud ligi 30 miljonit krooni - toim.) nõudev ettevõtmine tekitab küsimusi. Praeguseks on küll majanduslangus Tallinna TV eelarvet jõuliselt kärpinud ja plaanitud suurt meeskonda ilmselt ei palgata, kuid seisus, mil finantsdirektor nõudis 2010. aasta eelarvest  3% kokkuhoidu, olnuks küll aus linnatelevisiooni loomisele pidurit tõmmata. Nüüd seda aga tehtud pole ja 2011. aastal linnatelevisioon tuleb, tahavad linlased seda või ei.