„Solarisega on sõlmitud leping viieks aastaks ning stuudiopinda on meil 94 ruutmeetrit,” rääkis telekanali juht Jüri Raudsepp. Stuudio peaks valmima lähipäevil.

Üle Eesti leviv Tallinna TV hakkab täismahus tööle jaanuaris, saatepäev algab igal õhtul kell 18.55. Katsesaateid alustatakse detsembris.

„Täpselt võib programmist kuulda kolmapäeval, ent võin öelda, et on uudistesaated, noortesaated, Tallinna elu saated kommunaal- või transporditeemal,” loetles Raudsepp. „On ka selline saade nagu „Hommikukohv”, kus külastatakse ühte kunsti- või kultuuriinimest, samuti ajaloolisi asju ja filme.”

Tallinna televisiooni võtmenägusid Raudsepp veel ei avalikustanud, kuna osa läbirääkimisi alles käib. „Seda infot hoiaks ma veel kinni, kuid käib ka mõne tuntud nimega läbirääkimine, aga nende käik selgub detsembris,” sõnas ta. „Testsaadetes tuntud nimesid ei ole, ent on palju noori tegijaid.”

Kultuuriministeerium on andnud sihtasutusele Tallinna TV ringhäälinguloa kaabellevivõrgus saadete edastamiseks 2014. aasta alguseni. Lepingu järgi peab programmis olema iga päev vähemalt kaheksa tundi saateid.

Linnavalitsus on oma televisiooni loomist põhjendanud vajadusega linlasi informeerida, kuid see pole vaigistanud oponente, kes ütlevad, et linnatelevisioon on keskerakondliku linnavalitsuse propagandakanal ja lisaks kõigele on tegu arutu priiskamisega.