Kuigi niisugusteks operatsioonideks valmistutakse põhjalikult, ei ole ootamatud rünnakud kunagi välistatud. Juhtumeid, kus politseinik saab teenistuses surma on Eestis harva, kuid neid on ja väikese Eesti kohta ikkagi liiga palju, tõdes Raivo Küüt Vikerhommikus.

Küüdi sõnul on politseinikud saanud vastava väljaõppe ja tegutsevad operatsiooniks või menetlustoiminguks ettevalmistades infoanalüüsi baasil. "Nad kujundavad taktika, mõtlevad selle läbi, siis toimetavad menetlustoiminguid ning teisi järelevalvetoiminguid arvestades, et risk, oht ja igasugune jõu kasutamine peab olema proportsionaalne, see peab rajanema eelnevale ohuanalüüsile. Kui meil on väga põhjendatud kahtlus, et keegi võib rünnata või kellegi elu või tervist ohtu seada, siis me võime näiteks rakendada erivahendeid - käeraudu, kui selline oht või risk puudub, siis ei ole õigust selliseid vahendeid kasutada."

"Selliseid riske ja ohte, mis niisuguste ootamatute, täiesti ettearvamatute rünnakute puhul kaasnevad, neid ei saa mitte kuidagi 100-protsendiliselt maandada," tõdes ta.