Ta lisas, et kuigi erakonnast saab äriregistri kaudu mõne hiireklõpsuga hõlpsalt lahkuda, on osa inimesi otsustanud seda siiski teha partei kontori kaudu, sest see annab võimaluse lahkumisavaldust ka põhjendada. Reformierakonnast lahkumist kinnitas Eesti Päevalehele ka Ingi abikaasa Ilmar Mihkelsoo.

Pole, mida arutada

Eile pärast Meikari kohta otsuse tegemist ütles Reformierakonna juht Andrus Ansip ajakirjanikele, et kuigi Meikar oleks võinud oma murest erakonnas rääkida, siis praegusel juhul mureks alust polnudki.
„On ju väga selge, et polnudki probleemi, millele tegelikult oleks saanud omade keskel lahendust leida,” nentis Ansip. „Erakonna liikmed on leidnud, et ei soovi olla nimetatud isikuga ühes ruumis või ühes meililistis.”

Erakonna peasekretär Martin Kukk lisas, et Reformierakonnas on kõigil õigus olla ja jääda oma arvamusele. „Valimatu lahmimine ei ole aktsepteeritav ega kooskõlas liberaalse maailmavaatega,” lisas ta. Juhatuse otsus Meikar parteist välja visata oli üksmeelne, vastuargumente keegi Ansipi sõnul ei esitanud.