„Uude majja saaksime luua tänapäevase õppekeskkonna, lisaks lahendada ka valla lasteaia- ja raamatukoguprobleemid,” rääkis Luhalaid. Ta lisas, et 1960-ndatel 200 õppurile ehitatud koolihoone oli ebapraktilise ruumilahendusega, U-kujuline põhiplaan tähendas suurt välisseinte hulka ning kopsakat küttekulu.

Katmata katus

Praegu on põlenud koolimaja seisus, nagu ta jäi tuletõrjujatest maha 21. septembril. Koolirahvas on majast evakueerinud pea kõik kasutuskõlblikud õppematerjalid, mida paljud pedagoogid nüüd kodudes hoiavad. Avatud katust pole katma hakatud. Algul takistas seda paarkümmend päeva väldanud politseiuurimine, hiljem hinnati peakorpuse kahjustused nii suureks, et katmiseks ei nähtud vajadust, kuna koolimaja saatust pole veel otsustatud. Koolimaja oli kindlustatud RSA kindlustuses, firma on teinud oma esimese pakkumise kahjude hüvitamiseks.

Täna algavat uut õppeveerandit alustab 58 õpilasega kool nii valla sotsiaalmaja ülikitsastes tingimustes kui ka Sillamäe gümnaasiumi ruumides. Kokku on naaberlinna kool lubanud palanguohvreile kasutamiseks anda kaheksa klassiruumi, mille remont aga paraku veel venib.

„Inventuur hävinud õppematerjalide kohta jõuab lõpule novembri jooksul,” ütles Sinimäe põhikooli direktor Evald Teetlok. Peale tuttuue arvutiklassi jäi kool ilma ka värsketest õigekeelsussõnaraamatutest. „Meie kooli külastanud Edgar Savisaar on Tallinna-poolse abi uute arvutite ostmiseks juba üle kandnud,” rõõmustas koolidirektor.

Prokuratuur pole palangu põhjuste uurimisega veel lõpule jõudnud.

Samal teemal Eesti Päevalehes

„Sinimäe koolimaja võisid hävitada päästetöödel tehtud vead”, 18. oktoober

„Sinimäe põlenud kool jätkab õppetööd Sillamäel”, 22. september