Kahe lapse isa Mart Kampus (51) teab seda tunnet. Nukunäitleja Mart on hääle kaudu tuttav igale Eesti lastega perele, astudes üles ETV
lastesaates „Lastetuba”. Kümmekond aastat tagasi tunnistas tollal veel gümnaasiumis õppiv tütar kodus esimest korda oma isale, et poistest rohkem meeldivad talle hoopis tüdrukud.

Võib vaid aimata, milline keeristorm sellest hetkest tütre ja isa sees möllas. Ometi ei suutnud see torm liialt laastada. Andis hoopis jõu ja julguse elada väga mitmes mõttes vikerkaarevärvilist elu, sest Lisettest sai üks tänapäeva Eesti seksuaalvähemuste liikumise liidreid.

Tänaseks on Lisette Kampus (28) oma valitud teel õnnelik. Ja seda mitte vaid seetõttu, et tal on oma pere, armastus ja uus töö, mis toob ta juba tuleval laupäeval uue telesarja „Mõistlik või mõttetu“ saatejuhina ETV ekraanile. Vaid ennekõike hoopis oma lapsepõlve ja vanemate mõistvuse tõttu.

Milline on siis see kodu ja mõttemaailm, kus sallimatusel polegi kohta ja millest homofoob ei oska mõeldagi? Selleks me kohtumegi, Lisette vanematekodus. Mahedates toonides, maitsekalt kujundatud korteris on kodus vaid isa (või paps, nagu Lisette teda kutsub – P.K.) Mart ja tänavalt siia perre tulnud kass Hall Alla. Ema Krista (ehk mamma – P.K.) on tööl.

Neile, kes ootavad järgnevast jutuajamisest stseene lesbilisest kooselust, soovitan korraks klaas vett juua ning peeglisse vaadata. Ja siis edasi lugeda. Ikka homsest laupäevalehest LP.

Jaga
Kommentaarid