Kuna jaanuaris tõusis töötasu alammäär 290 eurolt 320 euroni, muutuvad lasteaedade kohatasud üle Eesti neis omavalitsustes, kus see on seotud protsendiga miinimumpalgast. Koolieelse lasteasutuse seaduse järgi ei tohi lapsevanema kaetav osa ühe lapse kohta ületada 20% miinimumpalgast, kuid iga omavalitsus saab ise paika panna kohatasu alampalgast tuleneva määra. Näiteks Tartus on lasteaia kohatasu 11% alampalgast, mis tõi sellest aastast hinnatõusu 3,3 eurot – 31,9 eurolt kuus 35,2 euroni. Kuressaares on lasteaia kohatasu 9% alampalgast. Hinnatõus saarlaste jaoks on seega 2,7 eurot – 26,1 eurolt kuus 28,8 euroni.

Heinranna sõnul oli samuti selgunud, et tema tütre lasteaia juhataja polnud haridusametilt hinnatõusu kohta teadet saanud ja selleta pole alust lapsevanemaid teavitada. Vesiroosi lasteaia juhataja Jaanika Raudsepp soovitas kommentaari andmise asemel küsimustega haridusameti poole pöörduda. Pärast Eesti Päevalehega vestlemist saatis Raudsepp siiski vanematele hinnatõusu kohta e-kirjad.

Nõmme Männimudila lasteaia juhataja Malle Sookruusi sõnul pole Tallinna haridusamet teavet kohatasu tõusu kohta otseselt korraldusena saatnud, kuid ameti esindaja andis 17. jaanuaril piirkonna nõupidamisel info edasi. Lasteaia kodulehel oli kohatasu puudutav teave eile veel muutmata. „Mina arvestan küll, et nüüd 1. jaanuarist on suurem kohatasu. Vanematele on seina peal reedest ka teade. Nendeni jõuab see reaalne kohatasu tõus jaanuarikuu arvetel, mis jõuavad vanemateni veebruari alguses,” lausus Sookruus.