Üksus Estcoy-15 vahetas eelmised Eesti kaitseväelased välja mullu novembris ja asus seejärel väikesesse Pimoni kontrollpunkti. Seal oli üksusel vaja end patrullimise ja operatsioonidega väejuhtidele tõestada — seda ka tehti. (Nii lõuna-edelapiirkonna juht kui ka otseselt Eesti kontingenti käsutav Helmandi väekoondise juht kiitsid Paetile eestlaste võimekust. Nagu ikka.)

Enne veebruaris Eestisse puhkama naasmist pandi Pimoni baas kinni, piirkond anti afgaani vägedele üle ning puhkuse järel on eestlased olnud Camp Bastionis, kõrbesse ehitatud tohutus linnakus. Seal on neil üles pandud telk-laager, mille kõrval asub jõusaal, suures kogunemistelgis on internetiühendusega arvutid, piljardilaud ning piisavalt eesti- ja ingliskeelseid raamatuid. Suure telgi kõrval laiutab võrkpalliplats, väikese jalutuskäigu kaugusel asuvad mõned poed, itaallaste püsti pandud vabaajakoht, kus näeb õhtuti suurel ekraanil filme ja saab veidi parematel laudadel piljardit toksida.

Mida eestlased siis teevad? Märtsikuu jooksul on neile Camp Bastionis tehtud eri täiendõppuseid. Sõdurid käivad laskmist harjutamas, on saanud meditsiinikoolitust, soomukijuhid täiendavad oma oskuseid ja hooldavad masinaid. Kui õhtul mõnda kümnemehetelki sisse vaadata, siis on näha, kuidas igaüks istub oma voodil, sülearvuti kõhu peal.