Kuna 1 kuni 2 minutit kõikumist on graafikus normaalne ning vastab ka Tallinna tingimustele, ei korrigeerita sel puhul graafikuid, öeldi Tallinna Linnatranspordi AS-ist. Graafikus mittepüsimine on AS-i esindaja sõnul tingitud eriti rasketest ilmaoludest või konkreetsetest liiklustingimustest, näiteks ummikutest või avariidest.

Probleem on suurtel ristmikel

Graafikus püsimisega on praegu kõige rohkem probleeme Järvevana teed ja Ülemiste ristmikku läbivatel liinidel, nentis Tallinna transpordiameti sõitjateveo osakonna juhataja Udo Ots. Seda suurte ehitustööde tõttu, mille lõppemisel peaks olukord paranema.

Pealegi on käesoleval aastal seoses ehitustöödega plaanis Ülemiste ristmiku piirkonda linnast Tartu poole väljuvale suunale rajada ühissõidukirada. „Teiste asukohtade võimalikud lahendused hinnatakse üle pärast Ülemiste liiklussõlme valmimist,” ütles Ots.

Peamiselt on Otsa sõnul graafikus püsimisega probleeme tööpäevadel ja nendel liinidel, mis läbivad kesklinna või suuri koormatud ristmikke. Ta lisas, et sõidugraafikute muutmine on vajalik püsivate kõrvalekallete korral sõidugraafikust, ent nende korrigeerimine on pidev protsess. Sügisestele sõidugraafikutele üleminek toimub 1. septembril ning vastavalt vajadusele korrigeeritakse siis ka liinide sõiduaegasid.

Head lugejad, kas sõidugraafikud peaks üle vaatama? Millised on kõige probleemsemad bussiliinid ja kohad Tallinnas ja mujal Eestis?

Andke teada kommentaariumis!