Näiteks elab legend PERSOstratist, kuigi kadunud on Karula sovhoos ja mädanenud traktorikuur, mida Karula EÜE eterniidiga kattis. Tööhoos aga sündis Mati Lauril (täna ajalooprofessor) ja Sulev Kannikesel (EV diplomaat) idee taotleda rühmale PERSOSTRATI nimetus. Malevlased tuvastasid nimelt, et 1933. aastal elas Karula vallas talumees Aeromatsi Tõnn, kes olevat CCCPis viibides näinud esimese nõukogude stratostaadi (PErvõi SOvetski SRATostat) õhkutõusmist.
EÜE keskstaap serveeris legendi punastele isakestele nõnda tõetruult, ilma naerma purskamata, et Persostrati rühma laulud jäidki kõlama kõigil malevakokkutulekutel. Kõlavad ka laupäeval Pärnus. “Eterniidi paneku eest maksti väga niru palka, 80 rubla kahe kuu peale. Üks pereisa pidi palga asemel tekiga leppima, muud polnud anda,” mäletab Karula komissar Mati Laur. Ausalt öeldes, mis neist rubladest.
Ehitusmalev – see oligi reibas töö niru palga eest + nõukogude võimu narrimine. Ja viimaks: kirjeldamatu rõõm on taas kirjutada malevalehes, mida esimest korda toimetasin aastal 1981.