"Heaks näiteks on linnaaparaadi paisumine viie protsendi võrra ainuüksi 2013 aastal. Linnavalitsuse töötajate arvu on võimalik ja peaks vähendama 15 protsendi võrra, mis annaks märkimisväärse kokkuhoiu. Teiseks saab ruumiprobleemi lahendada linnaosavalitsuste ülesannete ja funktsioonide laiendamise kaudu. Sellega leeveneks ka vajadus ametnike koondumiseks Vabaduse väljakule või mujale linna keskaparaati," ütles Anvelt Delfile.

Anvelt lisas, et linnaametite funktsioone ja tööjaotust täpsustades oleks aastas võimalik kuni kuus miljonit eurot kokku hoida.

Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil põhjendas täna linnapea Edgar Savisaar seda, miks on tarvis linnavalitsusel rentida finantsteenistuse jaoks pindu eraomanikult ehk Urmas Sõõrumaale kuuluvalt ettevõttelt.

"Ega see ei ole ainus linnavalitsuse teenistus, mis asub väljaspool linnavalitsuse hoonet. On mitmeid teisigi teenistusi, mis rendivad ruume. See ei ole mingisugune erandlik juhtum. See on ka põhjus, miks me tahame uut linnavalitsuse hoonet ehitada ja miks see on ka meie kavades sees," märkis Savisaar.

Linnasekretär Toomas Sepp lisas, et linnavalitsus on tõepoolest juba tükk aega tegelenud uue haldushoone projektiga.