Neljaosalise sarja peategelasteks on hiiglaslikud matrjoškad, kes sümboliseerivad Eestisse turismireisile tulnud Vene turiste. Munakujulisi rahvusnukke kujutatakse sattumas piinlikesse olukordadesse – bussis, hotellis, restoranis ja spaas, kus nad ühel või teisel põhjusel äparduvad – ja abivalmis Eesti turismikorraldajaid neile appi tõttamas.




Eesti hinnatumate reklaamitegijate arvates püüdsid kampaania autorid jäljendada teatud venelastega seotud stereotüüpe, ent läksid nende võimendamisega lootusetult liiale. Reklaame on maha teinud nii tuntud reklaamitegijad ja ühiskonnategelased, kui ka inimesed sotsiaalmeedias.

„See reklaam on vene inimesele lihtsalt solvav ja loodetud moel kindlasti ei tööta,” põrutas näiteks reklaamiagentuuri Kontuur loovjuht Urmas Villmann Eesti Päevalehele. „Kui sa lähed kellelegi oma sõnumiga külla, siis on täiesti vastuvõetamatu hakata teda esimese asjana solvama.”

Eesti Päevaleht palus eile EAS-ilt neid klippe näha, kuid sellest keelduti. Põhjenduseks toodi asjaolu, et kampaania on mõneks ajaks peatatud ja seetõttu pole ka ajakirjandusel sellega tutvumiseks õigust. Konkreetseid põhjuseid, miks kampaania läbi kukkus, EAS eile ei avaldanud, nentides vaid, et see eemaldatud sotsiaalvõrgustikust „vastuokslike emotsioonide” tõttu.

Reklaamklipid loonud agentuuri DDB Eesti haru esindaja eilse tööpäeva jooksul Eesti Päevalehele vastusteks kättesaav ei olnud. Kommentaare ei saanud leht ka EAS-i nõukogu esimehelt.