Kindlasti mitte! Ajalugu on hästi oluline. Mis puudutab Savisaart, siis ainuke, kes on Savisaart võimule toonud, on Reformierakond. 2002. aastal oli Savisaar lausa koalitsiooninõukogu esimees. 2007. aastal, kui ma sain majandusministriks, siis kes sealt kabinetist ära läks? Savisaar! Kellega ta koalitsioonis oli? Reformierakonnaga!

Aga koalitsioon Reformierakonna või SDE-ga?

See on valija otsustada. Koalitsiooni võimalikkused sõltuvad valija kaaludest, aga ma ei kujuta ette vähemusvalitsust. Erimeelsusi on palju, aga nii sotside kui ka Reformierakonna puhul on võimalik koalitsioone teha. Aga, kallikesed, meil on oma programm! On asju, millest me ei tagane. Maksureform esiteks, samuti ei kujuta me ette, et selles valitsuses ei puudutataks riigi- ega haldusreformi temaatikat. Olulised on poliitilised baasväärtused. Me ei tegele lühiajalise populismiga, mis puudutab keele- ja kodakondsuspoliitikat, ja see on midagi, millega praegune valitsus tegeleb.

Olete teinud mitu teravat torget sotside aadressil, aga oluliselt rohkem reformi…

Need ei ole torked… See on aus jutt.

Olgu, kriitikat siis…

See ei ole kriitika. On faktide konstanteering. Ma pole paljustki veel rääkinud, ma tahan rääkida Jürgen Ligist. See on lihtsalt naeruväärne, et selline inimene on kuulutatud eksperdiks. Vaadake, mida ta kirjutab!

Loe edasi homsest Päevalehest!