Prokuratuuri seisukohalt on süüdistatavad alustanud venitamist, mille eesmärk on takistada asitõendite avaldamist. Riigiprokurör Kati Reitsak taotles Raudsepa eemaldamist kohtusaalist, et kohtuasjaga saaks jätkata. Esialgu nädalaks, aga kui vaja, siis ka pikemaks.

Virgo Raudsepa asendukaitsja Margo Põbo hinnangul on Raudsepal ilmselt oluline põhjus keeldumiseks. Temale teadaolevalt on Raudsepa tervis tõesti kehv. Põbo taotles kohtuistungi edasilükkamist.

Kohtunik Piret Liivo ütles, et ta nõustub prokuröri seisukohaga, et kohuistungit on hakatud venitama. “Virgo Raudsepp on vabatahtlikult valinud, et ta peab näljastreiki. Ta on valinud taktika siia mitte tulla, et kohtuasja venitada,” sõnas Liivo. “Mina ei ole nõus enam kohtuistungi venitamist pealt vaatama. Kes hakkab siin mingeid trikke korraldama, see eemaldatakse kohtusaalist,” sõnas Liivo karmilt.

Kuigi kohtualuste kaitsjad taotlesid siiski Raudsepa saali toomist ja kohtuistungi katkestamist, otsustas kohus asjaga siiski jätkata.

Süüdistuse kohaselt juhtis Assar Paulus alates 2006. aasta algusest püsiva ülesannete jaotusega kuritegelikku ühendust, mille tegevus oli suunatud varalise kasu saamise eesmärgil nii narkokuritegude ja väljapressimiste kui ka majandusalaste ning isikuvastaste kuritegude toimepanemisele.