Soome turistide arv, mis enamuse aastast on olnud langustrendis, suurenes 4%. Lätist ja Venemaalt saabus kummastki 8% välisturistidest.

Läti turiste peatus majutusettevõtetes 24% enam ning Venemaa turiste 29% vähem kui mullu oktoobris. Endiselt suureneb Aasia riikidest saabunud turistide arv – oktoobris oli neid 48% enam kui aasta tagasi samal kuul. 77% majutusteenuseid kasutanud välisturistidest peatus Tallinnas. Populaarsuselt järgmised sihtkohad olid Pärnu ja Tartu linn, kus peatus vastavalt 7% ja 4% majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistidest.

37% majutusettevõtete klientidest olid siseturistid. Siseturiste peatus majutusettevõtetes 92 000, mida oli 5% rohkem kui eelmise aasta oktoobris. 57% siseturistidest olid puhkusereisil ja 29% tööreisil. Harju maakonnas peatus 28%, Pärnu maakonnas 14% ning Tartu ja Ida-Viru maakonnas kummaski 11% majutusteenuseid kasutanud siseturistidest.

Oktoobris pakkus külastajatele teenust 971 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 19 000 tuba ja 43 000 voodikohta. Täidetud oli 46% tubadest ja 36% voodikohtadest. Ööpäev majutusettevõttes maksis oktoobris keskmiselt 35 eurot ning oli euro võrra kallim kui eelmise aasta oktoobris. Ööpäeva maksumus oli Eesti keskmisest kõrgem Harju maakonnas, kus ööpäev majutusettevõttes maksis 42 eurot.