Idufirma tootemeeskonda on 2016. aastal kavas kolmekordistada ja kasvab ka turundusmeeskond, et tulla toime suurema haardega. Seoses sellega avab Jobbatical regionaalse peakorteri oma kõige kiiremini kasvavas piirkonnas Kagu-Aasias, täpsemalt Singapuris.

Järgmised Silicon Valley’d

Jobbaticali eesmärk on luua lühiajaliste projektide tööbörs, mis aitab leevendada aina kasvavat oskustööliste puudust tehnoloogiavaldkonnas üle kogu maailma. Jobbatical viib kokku maailmale avatud ja reisimishimulised tehnoloogiavaldkonna professionaalid ning valdkonna ettevõtted, mis vajavad andekaid töötajaid. Näiteks tänapäeva noorte põlvkond (Generation Y) on valmis meelsasti välismaal töötama: PWC uuringu kohaselt on 71 protsenti sellest põlvkonnast valmis karjääri jooksul välismaal töötama.

“Kümne aasta eest oleks olnud harukordne, et talent New Yorgi linnast kaalub karjääri Tallinnas. Täna on inimesed avatumad võtma riski kolida tundmatusse paika ning ainuüksi see meelsus annab riikidele nagu Eesti võimaluse meelitada enda juurde inimesi, kes aitavad ehitada globaalseid ettevõtteid ning luua juurde töökohti,” ütles Karoli Hindriks. Ta lisab, et Silicon Valley ja teised tehnoloogiakeskused on suuresti arenenud tänu sellele, et nad on suutnud pidevalt ligi meelitada suurepäraste oskustega inimesi. "Meie eesmärk Jobbaticalis on aidata maailmas ehitada järgmise põlvkonna Silicon Valley’sid – Lissabonist Kuala Lumpurini ja nii edasi, jättes inimeste värbamisel kõrvale geograafilise aspekti, nii et inimesi võetaks tööle oskuste, mitte niivõrd passi alusel,” kinnitas Hindriks.

Jobbaticali portaalist leiab praegu näiteks pakkumisi tarkvaraarendajale Hong Kongis, kasutajakogemuse (UX) analüütikule Penangis, digitaalturunduse juhile Viinis ja sisukirjutajale Šanghais.

“Tänapäeval hindab üha enam inimesi asukohta ja elustiili rohkem kui tavalist karjääri kulgu,” ütleb Union Square Ventures’i partner Andy Weissman. „Karoli ja tema tiim ei aita neil mitte ainult teostada oma jobbatical-stiilis karjäärieesmärke ükskõik kus maailmas, vaid nad aitavad ka organisatsioonidel ümber mõtestada oma personaliotsused, tehes neile rahvusvahelise värbamise sama lihtsaks ja sujuvaks kui kohaliku.”

Saul Klein LocalGlobe’ist lisab, et praegusel võrgustunud ajajärgul, kus idufirmad võivad sündida kõikjal, suudab Jobbatical jõuda meil globaalsete tehnoloogiatalentide mõttes piirideta maailmani. Töö olemus muutub kiiresti ning jagame täielikult Karoli visiooni, et ükskord võivad miljonid inimesed võtta 10 aasta jooksul 7-10 jobbaticali, selle asemel, et olla kogu aja samal kohal.”

“Investeering kinnitab, et Jobbatical on väga lühikese aja jooksul saavutanud oma segmendis globaalse liidripositsiooni. Eesti idufirmade kogukond võib Jobbaticali üle uhkust tunda ja usume, et see investeering tõstab riskikapitalistide huvi kohalike idufirmade vastu,” ütleb SmartCapi investeeringute haldur Stanislav Ivanov. Esimene investeering Jobbaticali toimus SmartCapi juhtimisel oktoobris 2014.