Paet tõi välja põgenike- ja terrorismikriisi Euroopas ehk sisejulgeolekuga seotud asjad, ning majanduse. "Ehk ikkagi ei ole Euroopa võib-olla sellest majanduskriisist lõplikult välja saanud. See puudutab Eestit ka. Venemaa agressiivne, ettearvamatu käitumine ja ka Briti eelseisev referendum, mis võib ka omada oluliselt laiemat mõju kogu Euroopale," lisas europarlamendi saadik.

Kindlasti, mida ka kavatsen jätkuvalt teha, on rääkida asjadest, mis lähevad korda Eesti ühiskonnale ja kogu Euroopale, pakkuda nendele lahendusi.

Ta leidis, et tänane kohtumine erakonnakaaslastega riigikogu fraktsioonist oli kena ja sisuline. "Erakond teab ju mind pikka aega. Selles mõttes ei ole kellelgi midagi palju uut erakonna sees. Ma usun, et erakonnas on kindlasti inimesi, kes peavad oluliseks samu asju ehk seda, et näiteks Eestis peab riigipea roll olema õigusriigi hoidmine ja kindlustamine ka tulevikus, ükskõik milline sisemine turbulents võib Eesti päevapoliitikat tabada."

Täna Eesti Päevalehes avaldatud presidendikandidaatide toetusprotsente kommenteerides ütles Paet, et inimeste toetus on väga oluline, ükskõik millises poliitilises või avalikus ametis keegi on. "See, et ühiskond sind toetab ja vähemalt mõistab, on oluline valitsuse liikmetele, loomulikult ka riigipeale.

Paet ei tee otseselt presidendikampaaniat

Küsimusele, kas Paet ka kampaaniat tegema hakkab ning näiteks Siim Kallasele sarnaselt presidendiameti poole püüdlema hakkab, vastas Paet, et ei tahaks kasutada sõna "kampaania".

"Ma ei tea, kas sõna "kampaania" selles olukorras, kus lõpuks tuleb riigikogul leida see ühisosa, on kohane. Ma ei ole päris veendunud. Kindlasti, mida ka kavatsen jätkuvalt teha, on rääkida asjadest, mis lähevad korda Eesti ühiskonnale ja kogu Euroopale, pakkuda nendele lahendusi, et selles osas on see kindlasti oluline. Veelkord - avalikus ametis olles peab ühiskond teadma sinu positsioone nendes keerulistes asjades," sõnas Paet.

Edasine areng on Paeti hinnangul paljuski erakondade ja parlamendi kätes. "Jätkan oma tööd ja tegemisi Euroopa Parlamendis. Kõik need teemad, millega ma seal tegelen, on teemad, mis selgelt mõjutavad ka Eestit nii nüüd kui tulevikus. See on minu lähiaja tegevus," avaldas europarlamendi saadik.

Paet leidis, et eraldi presidendivalimiste pärast ta Eestis ringi sõitma ei hakka, kuid on avatud pakkumistele teiste erakondadega kohtumisteks. "Erinevates Eesti paikades olen ma käinud kogu aeg. Eilegi käisin Paides näiteks inimestega kohtumas. Selles osas ei ole midagi uut ja seda ma olen leidnud, et tuleb teha nagunii kogu aeg. Mis puudutab teisi erakondi - eks see sõltub neist. Kui keegi soovib rääkida, siis kindlasti ma olen valmis rääkima."