Samas pole asjad sessinases maailmas nii lihtsad. Hiljuti põrutas meie presidendiproua kriitikutele, et Eesti e-valimised on ausad. Miks? Sest asjatundjad ütlesid nii. Mis mõistagi ei tähenda, et valimised ausad poleks, aga seda võib öelda vaid spetsialistist sõltumatu ekspert, kui temagi.

Või võtame Estonia laevahuku. Kas tõesti saab parvlaeva uppumise ametlikku versiooni, kus pole suurt midagi öeldud, tõsiselt võtta? Sestap pole kriitikud mitte ullikesed, kes peaksid fooliummütse kandma, vaid inimesed, kes tahavad teada tõde.

Raamatus „Lahendamata vandenõud” pole Eesti e-valimistes ega Estoniast juttu, käsitluse all on globaalsed sündmused, kusjuures rõhuga USA-le ja Suurbritanniale. Ent huvitavat peidab teos endas sellegipoolest. Kuigi jah, lugeja saab lugudest, mida senini varjab saladuseloor, vaid õrna ülevaate, kuid tänapäevasel netiajastul pole keeruline vandenõuteooriate sügavusse tungida. Kusjuures raamatu lõpus on kenasti kirjas, kust huvilised võiks asja edasi uurida.

„Lahendamata vandenõud” on jagatud viide ossa: kahtlased surmad, libaoperatsioonid, kinni mätsitud lood, poliitilised vandenõud, luure- ja salaoperatsioonid.

Surmade puhul on tuntumateks peategelasteks mõistagi Aleksander Suur, Franz Ferdinand, John F. Kennedy, printsess Diana ja Aleksandr Litvinenko.

Libaoperatsioonid: Rooma suur tulekahju, Lusitania uppumine, rünnak Pearl Harborile, 11. septembri rünnak.

Kinni mätsitud lood. Kas Jeesus oli abielus Maarja Magdaleenaga? Kas katoliku kirik aitas natse? Kas NASA võltsis Kuule laskumist? Kas Hiv on loodud laboris?

Poliitilised vandenõud... Kes hävitas templirüütlid? Kas illuminaadid on tänaseni olemas? Kas Riigipäevahoone põletasid maha natsid? Las Bilderbergi grupp valitseb maailma?

Luure- ja salaoperatsioonid. Kes kirjutas „Siioni salaprotokollid”? Miks Rudolf Hess Suurbritanniasse lendas? Kes varjas Osama bin Ladenit?

Ülalpool on vaid osa saladustest, mis pole tänini lahendust leidnud. Agent Mulderil oli õigus, kui ta ütles, et tõde on kusagil olemas, ent teisalt ütles abtiss: okkaline on tee püha tõe juurde. Seega pole me enamasti okastest üle sammuda suutnud.