Lisaks nimetas Reinsalu neli ülesannet, mis tuleb kriisist väljumiseks lahendada:
- vaktsineerimise ümber toimuva kaose lõpetamine
- selge indikaatorkeskkond, Euroopa Komisjon on oma indikaatorkeskkonna välja andnud
- selgus eelisavatavate ühiskondlike teenuste osas
- vaja on masstestimist ja testimismudelit piiridel

Nii Ossinovski kui Reinsalu olid ühte meelt, et esimesena tuleks piirangute leevendudes lahti teha koolid.

„Valitsus peab ära otsustama, millises järjekorras me erinevaid ühiskonnaelu tahke avama hakkame. Lastel on vaja võimalikult kiiresti kooli tagasi saada, see on prioriteet number üks,” sõnas Ossinovski.

Peaministri ja teadlaste arusaamad ristis

Urmas Reinsalu üllatas Kaja Kallase väide, et kõrgemates vanuserühmades on haiglasse sattumine võrdlemisi sarnane.

„Ma pöördusin riigieelarve kontrollkomisjoni esimehena akadeemik Krista Fischeri poole selle ekspertiisi saamiseks. Ta kinnitas, et peaministri väide on täiesti ekslik. Selliste väidete alusel prognooside tegemine ongi olnud üks praeguse segaduse allikas,” sõnas Reinsalu.

Jevgeni Ossinovski ei olnud peaministriga nõus, nagu inimesed järgiksid piiranguid etemini, kui nendega on läbi räägitud.

„Vat lolle piiranguid, mis ei ole ratsionaalsed, ei järgi keegi. Juhtida tuleb tõenduspõhiselt, ratsionaalselt, läbimõeldult.

„Alguses öeldakse perearstidele, et 80+ on prioriteet vaktsineerida. Selles õhukeses paberis öeldakse, et on 70+. Täna on peaminister hakanud rääkima juba, et 60+ ja sealt edasi on võrdselt ohustatud. Kogu aeg käib info ja eesmärkide ähmastamine,” ilmestas ta valitsuse teavitustööd.

Reinsalu tunnustas peaministrit, et ta parlamendi ette julges tulla ja dialoogi soovib pidada.

„Ega siin muud lahendust pole, kui järgmisel nädalal peavad saadikute rühmad vaktsineerimise eesmärgid kokku leppima ja need valitsusele püstitama. Muidu pole võimalik siin segaduses edasi tegutseda,” lubas ta.