14.08.2021, 11:01
Käes on ploomiaeg! Hapukas vili sobib nii magustoitude kui ka liharoaga
(4)Oma kerge hapukusega on ploomid mõnus täiendus eelkõige magusatele küpsetistele, kuid passivad väga hästi kokku ka liharoogadega.
![](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/c225ccd0-fa10-11eb-90a0-678c81daa4a2.jpg?noup&w=1200&h=711&fx=0.5&fy=1&ch=0.3755&cw=1&cx=0&cy=0.3474&r=16:9)
FOTO:
Kui kodumaised ploomid on valmis saanud, tasub neid peale niisama söömise ka koogi sisse panna, hoidistada, sügavkülmutada ja hoopis soolastes toitudes kasutada. Kaaliumi- ja rauarikkad ploomid on parimad just otse aiast korjatuna, sest seistes nende maitseomadused ei parane, vaid pigem halvenevad. Värskelt on ploomid ka kõige toitainerikkamad.
Oled juba tellija?