Nädala üks peategelasi oli Prantsusmaa president Emmanuel Macron, kes oli viimase 15 aasta jooksul vast ehk saja esimene lääneriigi juht või Euroliidu asjapulk, kes käis Moskvas Putiniga suhete „restarti” tegemas. Koos Putiniga peeti esmaspäeval kilomeetripikkuse laua taga pea kuus tundi nõu ja anti pressikonverents. Macron ütles ajakirjanikele, et tema meelest võiks olla väljapääsuks Ukraina „finlandiseerumine” ja Putin kinnitas taas, et tal pole kavatsust Ukrainasse tungida. Kommentaariumis oli Macroni Moskva reisi kohta erinevaid arvamusi.

valdur kurk: „See teie Macron on täielik laadatola, kes kaob piinlikkusega ajalukku, nagu Francois Hollande enne teda. Piinlikkusega selle pärast, et sellest ajupesust, mida vasakpoolsete meedias on tehtud visiseb lihtsalt õhk välja. Näha, et ka Putin ei võta teda tõsiselt, sest terve nende ühise pressikonverentsi tegeles Putin Macroni trollimisega. No ei aita see Putini pee lakkumine, millal need Euroopa tegelased sest aru saavad?”

Fellin: „Nägin unes, kuidas Macron Chamberlaini moodi lehvitab käes kokkulepet Putiniga pingete nn leevendamises.”

Jura: „Putin ja Macron peavad juba üle viie tunni läbirääkimisi... no nüüd peaks küll sanktsioonid tulema.”

Vladimir Putin võib meeldida või mitte, aga temast räägitakse ja iga tema liigutust jälgitakse. Taliolümpia avatseremoonial pälvis näiteks tähelepanu see kui Venemaa president Ukraina delegatsiooni defilee ajal silma looja laskis. Reporter Märt Roosna avaldas teisipäeval arvamusloo, mis keskendus taliolümpia järelkajadele ning spordi seostele maailmapoliitikaga. Muuhulgas mainis ta pealkirjas tukkuvat presidenti, mis kommentaariumis sae käima tõmbas.

Flotist: „Ühest asjast ma aru ei saa! Ja nimelt sellest, MIKS antakse paariariikidele see au korraldada olümpiamänge?? Nad ei tohiks korraldada mitte mingeid suurvõistlusi - ei MM-i ega EM-i. Ka mitte nende etappe! Milleks seda vaja on? Et rääkida, kui halb neis paariariikides on? Seda saab teha niigi, ilma neile au andmata. Krdi kahepalgeline maailm.”

hundisilma kummitus: „Putin on vanaisa ja vanaisa võib ikka tukkuda, mis selles imeliku on?”

eid_156a20d533c044: „Ainult süütu tukkuma jäämine. Ma mõtlesin esiti, et vibutas Ukrainlaste poole rusikat. Mis puutub siia Eesti- kui Eesti poleks sinna kedagi saatnud, ei oleks sellest teistel sooja ega külma.”

See, et keegi kuskil on valitsuse tegemistega rahulolematu, on tavaline. Sedapuhku hurjutati Kaja Kallase valitsust selle, eest, et see kipub jagama infot läbi sotsiaalmeedia. Tartu ülikooli meediaõppejõud Ragne Kõuts-Klemm kommenteeris seda nii „Miks ei saa info tulla sellisest kanalist, kus inimesed saavad aru, et see on ametlik info, vaid selle asemel levitatakse seda sotsiaalmeedias. See on minu jaoks sügavalt arusaamatu.” Kommentaariumis oli sellel teemal erinevaid arvamusi.

Ragne Sang-Pomm: „Milline rumal probleem ja milline rumal eksperdi kommentaar. Arvestades millist rolli mängib täna sotsiaalmeedia, siis oleks hullem kui seda kanalit ei kasutataks. Aga kasutatakse selle arvestusega, et sealt korjab üles selle ka „suur meedia”. Ma ei tea, mida mujal räägitakse ja õpetatakse (mh mida austatud õppejõud oma õpilastele räägib), kuid meid, juriste õpetati nii, et sotsiaalmeedias kehtivad samad reeglid kommenteerimisel või info jagamisel kui nn. tavameediaga. Mingi näpust välja imetud probleem.”

Борат Сагдиев: „Ära virise, ole rahul sellega mis on. Kujuta ette kui peaminister võtaks oma ametliku kanalina kasutusele onlyfansi.”

альфаiзане кiберкрокоділ: „Mis on tegelikult normaalne. Tänane noorem mõlvkond enam tv-raadio-ajalehe vahendusel infot ei tarbi ega saa. sestap, lisaks muudele infokanalitele ongi sotsiaalmeedial täiesti oma koht selleks olemas.”

!: „Jälle oli vaja õli tulle visata. Neid teateid kajastatakse iga tund ning iga lause on kohe ajakirjanduses ja kirjutatakse ka kõik kontod ümber. Milles küsimus „teadlane”?”

Valgevene on üks huvitav maa: Venemaale on see sanktsioonide ajal kujunenud suurimaks vääriskala eksportööriks ning samal ajal on see maa kasvatanud ka oma osa naftasaaduste eksportijana. Osa sellest musta kulla voost liigub ka läbi Eesti. Loo tõid mullu päevavalgele Eesti Päevalehe ajakirjanikud ja lõpuks jõuti sellise tulemuseni, et valitsus katkestab Valgevene naftatoodete eksportimise läbi Eesti alates 1. märtsist.

krister boriss: „Raimo Poom on sääl midagi google translate’ga nikerdanud ja hästi pole see välja kukkunud. Valgevene puhul on jutt ikka nafta-(ja gaasi-)mitte õlitööstusest. Mis puudutab uudist ennast, siis õigesti tehti: Belorusneft on ka teiste Euroopa maade sanktsioonide nimekirjas. Ainuke mis küsimusi tekitab on see, et miks tuleb oodata kuu aega ehk 1. märtsini? Saatku juba praegu vagunid tagasi. Arvata võib, et kuskil on keegi miskit lobistanud ja mingid sõprade-sponsorite huvid jälle mängus.”

dkw: „Noh ja mida siis Eesti võitis, mida sai eesti rahvas? Kaja Kallas on suurem katoliiklane, kui Rooma paavst. Kui EL ei pannud seda artiklit sanktsioonide alla, siis loodetavasti põhjusega. Miks Eesti ebatervet initsiatiivi üles näitas jääb arusaamatuks.”

kivileen evimaa: „Võit on muidugi suur, sest keegi õnnetu Ukraina õnnetutest poliitikutest aitab valgevenelased hädast välja selle transiidiasjaga ja saab endale selle raha eest Miamis mõned villad osta. Samas jäävad meil inimesed raudteel ja sadamas tööta.”

Seoses üüratu hinnatõusuga jälgitakse Eestis juba elektri börsihinda nagu ilmateadet. Prognoos nädalavahetuseks on soodne: 12. veebruaril on keskmine börsihind üllatavalt madal, alla 100 euro. Õhtutundidel kerkib hind aga taas. Just kui ei midagi erilist, kuid uudis kogus pea tuhat kommentaari ja üle 1000 jagamise.

Lähtru mõisa moonamees: „ See pole üldse normaalne. Täna elekter, mis homme? Kas Kaja Kallase valitsuse ajal saab otsa tualettpaber või joogivesi?”

hääl objektiivi toimetuse kapist: „Eesti võiks eeskuju võtta Poolast, kus hinnad hakkasid tõusma ja riik vähendas käibemaksu. Seda oleks tulnud nii elektri kui kütusega teha, mitte lollide kalasilmadega midagi oma isast ja kliima soojenemisest sonida.”

Gentle Wolf: „Huvitav, mis värk homme õhtul kell 20:00 on, et saab hinna alla lasta? Järsku tekib olukord, et börsil on ülepakkumine ja tuleb alet teha!? Mitte et mul midagi selle vastu oleks aga sellised äkilised kõikumised tekitavad uudishimu.”