Nädala esimesel päeval tuli vastukaja Eesti Päevalehe juhtkirjale reformierakondlaselt ja riigikogu liikmelt Mart Võrklaevalt. EPL leidis, et Jüri Ratase üle-eelmise valitsuse kehtestatud maksuküür nihkub iga aastaga üha valemasse kohta. Võrklaev leidis, et selle kaotamisega saab inimesi praeguse karmi inflatsiooni olukorras aidata. Kommentaariumis oli selle kohta igasuguseid arvamusi.

siimu vuntsid: „Kogu selle asendustegevuste otsimise ja demogoogitsemise asemel oleks tulnud tegutseda, vaadake kuidas reageeris Poola valitsus inflatsioonile. Vähendas käibemaksu toidult ja kütuselt, nüüd käivad isegi naabrid Poolast ostmas ja toovad raha kohalikku eelarvesse ja kohalikule ettevõtjale. Meil käib vaid lõputu komsomolikoosolek ja mokalaat.”

Joppen Puhh: „See Võrklaev ei saa vist hästi aru mis asi see maksuküür on? Nimelt on puht matemaatiliselt maksude suurem osa kanda (arvestades meie inimeste sissetulekute jaotust) vaesemal elanikkonnal. Juhul kui seda ei tasandata astmelise tulumaksuga see ainult süveneb. Kas Võrklaev on asunud astmelist tulumaksu toetama? Või ei saa ta lihtsatele asjadel pihta?”

Alice Tisler: „Väga õige EPL toimetus, ikka tuld pursuide pihta!”

Ilmselt on neil, kes leiavad, et elus ja meedias on liiga palju negatiivi tuline õigus. See eest pakkus teisipäev palju positiivseid emotsioone. Eesti pole olnud vaatamata sellele, et asume põhjapool, taliolümpial eriti edukas ja medalivõitjaid on meil vähe. Kelly Sildaru võitis Pekingis pargisõidus pronksmedali ja kirjutas end Eesti spordi ajalukku.

artur kurk: „See on suurepärane uudis! Palju õnne! Minu jaoks isiklikult esimene taasiseseisva Eesti tõeline medal talimängudelt. Sest ega need, kes said oma medalid WADAga madistades, pole ikka need õiged...”

Maamiis: „Pidi ju vormistamise küsimus olema!Aga maksumaksjal kasud sees!”

Nats mures kuigi rõõmus et pronks!: „Kelly on väga väga tubli ja PALJU ÕNNE pronksmedalist!!!
Aga aga........see, et suusk JÄLLE maandumisel lahti läheb, see paneb mõtlema, loodan et ka Kelly. Ei tahaks kohe mitte uskuda, aga nüüd peab olema tähelepanelikum ja uurima, kas viga on ikka suusasidemes või tegi keegi tihutööd.”

Mart: „Tubli saavutus,medal on medal...oleks on paha sõna...igavesti tubli... 😃igasugustele ülejäänud trollidele kes siin lihtsalt vahutavad...mitu olümpia medalit teil taskus on ja mida head te oma elus korda olete suutnud saata peale siin ilkumise?”

Kesknädalal tekkis Eestis palju pahandust aktivist Varro Vooglaidi ümber, kes teatas oma Objektiivi portaalis teatas oma alati peadnoogutavale kaaslasele põhimõtteliselt seda, et ega suurt vahet pole, kelle lipp Pika Hermani tornis lehvib. Nagu selgus kommentaariumist, siis väga paljude inimeste jaoks Eestis ikkagi on vahe. Kuigi leidus ka alternatiivseid arvamusi.

Gentle Wolf: „Kui te selle saate ära kuulaksite, siis saaksite aru, et Varro teps mitte ei pakata naiivsusest ega oota siia vene valitsust. Varrot häiris, et sini-must-valge lipu all aeti rahulikele inimestele kallale lõukoerad ja kiirreageerijad.”

soomu urvald: „Ja nüüd olete üllatunud kõik selle peale? Aga mida sel tegelasel üldse „sini-must-valget” on: papp Poolast, usk Roomast, ideed Brasiiliast. Ise ta siunab globaliste, aga on täpselt samasugune, ainult, et füüri ei lase mingi Sorose fond.”

Hrenomees: „Ajakirjandus on ise selle tegelase ühiskonna äärealadelt toonud ühiskonnaelu keskmesse, haibib tema portaali ja kõike, mis ta räägib. Vaadaku parem ise peeglisse sel puhul.”

Fellin: „Kus küll Varro sellist Eesti-vastasuse vaktsiini lasi endale süstida? Või tema arvates korruptiivne vasakpoolne liberaalne ajakirjandus sai temast valesti aru?”

Pohlatohlakas: „Sellega ta tõmbas endale ise vee peale. Seadis end ühele pulgale nende rehvormisotsidega, kes tahtsid korraldada rahvakääletust, kas Eesti peaks astuma Venemaa koosseisu, tahtsid, et Eesti tunnistaks end venemaa mõjusfääri kuuluvaks, algataks NSVLiidu taastamise, võtaks kasutusele rubla, astuks välja NATO-st, keelaks Eestis eestikeelse hariduse.”

Muidugi jätkus sellesse nädalasse rohkelt ka Ukraina-teemat. Neljapäevase päeva jooksul arutleti Arvamusportaalis kas Eesti peaks võtma vastu Ukraina põgenikke. Sotsiaaldemokraadist Riina Sikkut oli selle poolt, kommentaariumis leidus tema omast ka erinevaid arvamusi.

mõtteid pussihäti alt: „Kas Eesti ja teised maad on siis seni vähe vastu võtnud Ukraina põgenikke, kes tegelikult põgenevad selle eest, et nad ise ei suuda üles ehitada normaalset omariiklust, toimivat majandust ja demokraatlikku ühiskonda? Muide kõik need, kes meile räägivad, et peaksime võtma põgenikke, näidaku meile eeskuju ja võtku ise kas või üks õnnetu sõjapõgenik ajutiselt katuse alla. Need oleksid tänulikud. Muidu see kõik jutt, et keegi teine (peale rääkija) peab midagi tegema, näib silmakirjalikkusena.”

kuule, Riina S.: „Vaata Kuuuurija saadet, kuda eestlased Eestimaal elavad, külmas ja näljas.
Aitame ikka võõraid, aga mitte oma inimesi.”

Roosa-prilli-idealist: „Mitu Sikkut oma koju võtab? Sellise jutu eest oleks 20 miinimum.”

Allan Meriküla: „Siin Eestis jääb kohati mulje, et poliitikasse satuvadki ainult veidike ... khmmm... erilised inimesed. Võta üks erakond ja viska teist, vahet pole.”

Terve nädal käis Ukraina teemal meedias ping-pong kui kord teatati, et Venemaa tõmbab vägesid Ukraina piiridelt ära ja siis jälle spekuleeriti selle üle, millal algab sissetung ja pakuti kõiksugu versioone ning kuupäevi. Kolmapäeval Briti meedias ennustatud rünnakut ei tulnud, reedel väitis USA president Biden, et venelased valmistuvad Kiievit ründama. Oma arvamus oli sellest ka kommenteerijatel.

Boriss, eradotsent: „Uudistevoo jälgedes, kus kõik valmistuvad kas sõjaks või evakueerimiseks ...
Sõda ei tule! EI TULE! Ja kui teil on vaja selgitada, siis pole midagi selgitada. Kurat see kõik on protsess, kus kõik osapooled teenivad oma dividende. Üleminek teisele tasemele ei ole kellelegi kasulik. Nagu selles naljas advokaatide perekondliku dünastia kohta, mis mitu põlvkonda toitus protsessi rahadest, õhutades nullist kohtuvaidlusi. Infomüra on see kõik lühidalt.”

Gentle Wolf: „Praegu on tunne, et kuni OM-i hoki finaalmatši lõpuni on veel vaikus aga peale seda ... kes teab ... eriti kui Venemaa Soomelt tappa saab ... siis võidakse vabalt viha Ukraina peale välja valada ...”

Tuuletallaja: „Kuude viisi käib manamine, et kohe kohe hakkab. Kord nii, kord naa, kord siit, kord sealt. Kärsitu sõjaootus, kõik valmis, kõik ootavad, aga venelased ja ukrainlased ei alusta kuidagi. Annad relvi, raha , innustad igati, ikka ei hakka. Raske seda maailma enda soovi järgi käimas hoida.”

Ekleetik: „Putin on teinud kõik juba praegu selleks, et kõik teaksid milline praegune venemaa on. Mitte keegi ei ohusta venemaad, aga agressor soovib eskaleerida om sõda Ukrainas, sest Krimmi annekteerimisest ja donbassi sõjast jääb ju kurjuse riigile väheks. Venemaa on ainukene riik euroopas, kes soovib sõda. II-maailmasõda alustas venemaa koos partneri natsi-saksamaaga, paistab, et kolmandat siis nüüd eraldi.”