Samuti külastatakse tänavu inimesi, kes on viimastel aastatel olnud elavast muusikast kõige rohkem eraldatud — jazz hakkab kõlama haiglates, hooldekodudes ning sotsiaal- ja päevakeskustes. “Linnaruumiprojektis on sel aastal fookuses just need asukohad, kus inimesed on viimased kaks aastat saanud nautida meelelahutust pigem ekraani vahendusel. Soovime viia elava muusika nendeni ning tuua argipäeva vaheldust ja midagi uut. Linnaruumiprojekti raames toimub sel aastal eri paigus kokku 95 kontserti,” kirjeldab programmi koostamise tagamaid linnaruumiprojekti projektijuht Kerli Peetsalu.

Selleks, et noored saaksid tuttavamaks jazzmuusikaga, viib linnaruumiprojekt koolidesse ootamatud ent põnevad ja hariduslikud muusikalised vahetunniüllatused. Lisaks külastatakse lasteaedasid, kus inspireeritakse lapsi muusika saatel joonistama ja oma emotsioone seeläbi jäädvustama. Loomulikult ei puudu ka jazzijooga tunnid MyFitnessi klubides elava muusika saatel, lõunakontserdid Reval Café kohvikutes ja reisijate tervitused rongis ning bussi- ja lennujaamas.

33. Tallinna Rahvusvaheline Festival Jazzkaar toimub 24. aprillist 1. maini 2022 kuues linnas üle Eesti võõrustades muusikuid 14 riigist ning tuues Eestisse jazzimaailma põnevaimad artistid. Tutvu festivali kava ja artistidega kodulehel. Piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja internetis.

Jazzkaare tegemistel saab silma peal hoida kodulehel, Facebookis ja Instagramis ja linnaruumiprojekti Instagramis.