Festivali peaesinejad on Grammy auhindadega pärjatud Ameerika jazzidiiva Dee Dee Bridgewater koos Estonian Dream Big Bandiga ning legendaarne saksofonist Kenny Garrett värske stuudioalbumi „Sounds From The Ancestors” muusikaga. Lisaks jõuavad Jazzkaarele Rootsi bänd Dirty Loops ning prantslanna Cyrille Aimée.

Esinevad ka Ameerika jazzi- ja soulistaar China Moses, Brasiilia mandoliinistaar Hamilton de Holanda, Iisraeli trompetist Avishai Cohen, Suurbritannia kaasaegne minimalistlik helilooja-pianist Neil Cowley. Koostöös UNESCO muusikalinnade Tallinna ja Katowice ning Katowice JazzArt Festivaliga jõuavad esmakordselt Eestisse plaadifirma ECM ansambel Maciej Obara Quartet ja piireavardav freejazzi koosseis trio_io.

Oma 50. juubelit tähistab Jazzkaarel kitarrist Jaak Sooäär, kes musitseerib sünnipäevakontserdil ansambliga Eesti keeled, solistid Riho Sibul ja Vaiko Eplik. Kooslus Mingo Rajandi/Eva Koldits toob publiku ette uudisteosena passiooni „Elajannad”, oma uut muusikat harpejjile ja ansamblile esitleb Valter Soosalu, Siim Aimla Funk Band koos Alika Milova, Eleryn Tiidu, Silver Laasiga elustavad funk-muusika aegumatud hitid, Kalle Pilli Quintet‘ilt saab kuulda debüütalbumi „Lantau” lugusid, Marten Kuningas ja bänd teevad kavaga „Bowie 75” kummarduse popmuusika suurkujule, uue albumi muusikat esitleb Frankie Animal ning Cätlin Mägi põimib põnevasse helikangasse parmupillid ja elektroonika. Kadri Voorand ootab kuulajaid erilisele kontsertkulgemisele, noorkuslikku kirge lisavad festivali programmi Neon Fir ja Alfa Collective. Kodu- ja välismaiste artistide koostöös sünnivad kontserdid Siiri Sisask & Kristjan Randalu — Lingua mea, Maria Faust Jazz Catastrophe, Tafenau & Vind Duo feat. Ricardo Padilla ning Aasta Jazzmuusik 2021 Holger Marjamaa astub lavale koos Heikko Remmeli & Lee Pearsoniga. Väikeseid muusikasõpru kutsutakse osa saama erilisest perekontserdist „Pidu loomariigis”, kus näitlejatar-lauljatar Saara Pius koos ansambliga esitavad tuntud lastelaule jazzi võtmes.

Kaheksandat korda toimub Jazzkaar Telliskivi Loomelinnakus, festivali kontserdid jõuavad ka Tartu, Viljandi, Rakvere, Kuressaare ja Haapsalu publikuni.

33. Tallinna Rahvusvaheline Festival Jazzkaar toimub 24. aprillist 1. maini 2022 üle Eesti. Piletid on müügil Piletilevi müügipunktides ja internetis.