"Kuna neil endil ei tundu uusi suuri ideid või algatusi endiselt olema, siis püütakse seda korvata teiste aadressil lahmimisega," ütles Pentus Päevaleht Online'ile.

"Ühtegi sisulist teemaarendust, mille üle debateerida, Keskerakonna volikogult kahjuks ei tulnud," lisas ta.

Pentuse sõnul on nii avalikkusele kui ilmselt ka keskerakondlastele endile teadmata, mis on suurima opositsioonipartei positiivne programm.

Keskerakonna volikogul täna kõnelenud Edgar Savisaar kutsus volikogu liikmeid üles andma karmi hinnangut "Reformierakonna mittemidagitegemise poliitikale".

Keskerakonna esimees märkis Elvas peetud sõnavõtus, et "nemad" enam Reformierakonnale appi ei tõtta, sest erakonnale aitab sohu langenud valitsuse jalule aitamisest.

Savisaar rõhutas oma sõnavõtus erinevusi Keskerakonna ja Reformierakonna vahel riigijuhtimise printsiipides - samale oli üles ehitatud ka Keskerakonna ja Reformierakonna viimane valimiskampaania.

"Nemad lammutavad, aga meie loome. Reformierakond võib oma kontosse kanda vaid Pronkssõduri äraviimise Tõnismäelt. Meie aga oleme Tallinnas jäädvustamas Tondipoiste mälestust ja Jüri Vilmsi mälestust," sõnas Savisaar.

"See et meie oleme loojad ja reformistid lammutajad, paistab silma ka majandussfääris," jätkas Savisaar, kelle sõnul on pärast Keskerakonna lahkumist valitsusest korduvalt tehtud katseid võtta töötajatelt nende õigused ning halvustatud Eestile olulisi ja riiki raha sissetoovaid majandusvaldkondi.