Laudaehituse vastu allkirju kogunud Ester Veldre ei taha kuuldagi, et Väätsa Agro ehitaks Väljataguse külla 2000 lüpsilehma majutava lauda, sest siis langeks tema kinnistu väärtus ja samas külas elava 86aastase tädi elamine mattuks sõnnikuhaisu, kirjutab Järva Teataja.

Veldre ei mõista, miks tahab Väätsa Agro püstitada lauta inimeste kodude lähedusse. «Ma pole lauda vastu, kuid see tuleb rajada õigesse kohta,» sõnas ta.

Väätsalane Riina Annus kardab, et kui suurfarm rajatakse Ülejõe külla, mis asub Röa küla ligiduses, ei kannata sõnnikuhaisu pärast mitte üksnes sealsed inimesed, vaid Paidegi. «Kui praegu räägitakse, et Paide linn pole piisavalt arenenud, siis edaspidi võib areng seetõttu sootuks lõppeda,» lisas ta.

Väätsa Agro juhatuse esimees Tiit Tuuleveski pidas loomulikuks, et nii suure lauda ehitus tekitab vastukaja ja mõnel inimesel keevad emotsioonid üle. «Me ei taha kellegi elu halvemaks muuta,» lausus ta. «Tegelikult on meie soov panna Väätsa alevikus kinni kolm farmi, mis tähendab, et siin elava 500 inimese elukvaliteet paraneb.»