24. veebruari teleprogrammi osas jagunesid täpselt pooleks.

Kristina ·miguni esinemist Salt Lake City taliolümpial soovib vaadata 43 protsenti küsitletutest. Sama palju soovib näha ka president Arnold Rüütli vastuvõttu.

ES Turu- uuringute AS-i läbiviidud küsitluses eelistasid eestlased vaadata pigem suusatamist. Selle poolt oli 47 ja vastuvõtu poolt 42 protsenti küsitletutest. Samas eelistavad vene keelt rääkivad inimesed pigem vaadata vastuvõttu, selle poolt oli 45 ja suusatamise poolt 36 protsenti vastanutest.

·migun otseülekandes. Eesti Televisioon otsustas, et näitab Eesti Vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril Kristina ·miguni võistlemist taliolümpial otsepildis ning osa president Arnold Rüütli vastuvõtust videolindilt.

“Kui suusatamise toimumisaeg kattub ettenähtult presidendi vastuvõtu ajaga, siis kavatseme ikkagi suusatamise tervenisti televaatajateni tuua,” ütles ETV elusaadete programmi peaprodutsent Renita Timak.

Tema sõnul edastab ETV kõigepealt presidendi pöördumise rahvale, näitab siis otseülekannet Salt Lake City taliolümpiamängude suusatamisvõistluselt ning seejärel edastab videolindilt presidendi vastuvõttu.

“Kuidas kõik täpselt vabariigi aastapäeva programmis toimuma hakkab, otsustame jaanuari keskpaigas,” lisas Timak.

Rüütel video poolt. Vastuvõtu videolindis näitamise poolt on ka president Rüütel. “Oleme valmis kompromissideks ning üks võimalus oleks, et otseülekandes vaadatakse presidendi kõnet ja kontserti ning hiljem videost presidendi vastuvõttu,” on presidendi nõunik Andra Veidemann Eesti Päevalehele öelnud.

ETV programmidirektori Ilmar Raagi sõnul pole mõtet näidata vastuvõttu otsast lõpuni osteülekandes ning ·miguni sõitu salvestusena, kuna suusatamise tulemus on selleks ajaks nagunii teada.