Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmeil määrab suurema osa nädalast ilma Venemaal asuva kõrgrõhuala loode- või lääneserv. Selle taustal toovad väheaktiivsed madalrõhulohud aeg-ajalt pisut niiskemat õhku ja põhjustavad siin-seal vähest sadu, mille tõenäosus on mõnevõrra suurem rannikul ja merel.

Teisipäeval-kolmapäeval püsib kõrgrõhuala ja külmem õhk liigub aeglaselt rannikule ja merele ning neil aladel võib veidi lörtsi või lund sadada, sisemaal on saju tõenäosus väiksem. Puhub kagu- ja idatuul 4-10 m/s. Õhutemperatuur langeb –2…+1, päeval on –1…+3°C.

Neljapäeval kõrgrõhuala tugevneb ja saju võimalus kahaneb. Ida- ja kagutuul nõrgenevad. Öösel on –3…+2, päeval –1…+3°C.

Reedel-laupäeval tekib uus kõrgrõhuakese Skandinaavial ja laieneb Soomele ning Läänemerele. Tuul on nõrk. Ajuti võib esineda selgimisi ja seetõttu õhutemperatuur langeb öösel 0…-5-ni, päeval on –2…+2°C.

Pühapäeval saabub Norra merele aktiivne tsüklon ning liigub aeglaselt kagu poole. Tuul pöördub läänekaartesse. Saju tõenäosus lume, lörtsi ja vihmana suureneb päeval. Öösel püsib miinustemperatuur, päeva jooksul tõuseb –1…+4°C-ni.

Esmaspäeval on võimalik, et tsüklon liigub piki merd lõuna poole ega too sulailma mandrile. Tuul võib sel juhul pöörduda päeval taas idakaarde. Sajab lund ja lörtsi. Õhutemperatuur mandril 0…-2, saartel 0…+3°C.