Euroopa Liidu juures kaheksandat aastat tegutsevas Tallinna kontaktpunktis asub lisaks senisele esindajale Tõnu Karule ametisse ka senine linnakantselei arenguteenistuse arengukavade osakonna peaspetsialist Allan Alaküla.

Alaküla jaoks moodustati arenguteenistuse koosseisu täiendavalt 22 100-kroonise kuupalgaga vanemametniku ametikoht.

“Asun ametisse 15. oktoobril ja täpsematest plaanidest on võimalik rääkida pärast seda. Elukohta tuleb veel otsida ja sisseelamine võtab kindlasti aega,” ütles Alaküla. ID-pileti projekti tutvustajana oli Alaküla juba eile Brüsselis omavalitsuste messil Open Days.

Brüsseli Tallinna-esinduse suurendamine on kirjas Tallinna arengukavas aastateks 2006– 2021, eesmärgiga tihendada koostööd teiste linnade, regioonide ja rahvusvaheliste võrgustikega. “Tallinna esindus esindab kõiki võimalikke Tallinna huve. Üks asi on taustatöö, võrgustikesse ühendumine, mida Brüsselis on sadu. Teine suund puudutab Tallinna kui 2011. aasta kultuuripealinna idee tutvustamist ja asjaajamist,” ütles Alaküla.

Kahe esindajaga Brüsseli Tallinna-esinduse 2008. aasta eelarve on kaks miljonit krooni. Linn üürib esindajale umbes 1200 euro eest kuus ühe magamistoaga korteri, mis teeb aastas 225 000 krooni.

Vaata ka:

www.tallinn.ee/est/g1686/