Tallinna linnavalitsuse finantsdirektor Ahti Kallaste lausus, et summa võib veelgi suureneda, kuna liikluskorralduskeskuse ametnikud jätkasid parkimistrahvide põhjuseta tühistamist ka sügisel.

“Pärast seda, kui finantsaudit detsembris juhtumi avastas, tegevus katkes,” ütles Kallaste. Tema sõnul kasutasid liikluskorralduskeskuse ametnikud skeemi, kus trahv kustutati juhul, kui trahvi saaja ostis trahvi maksmise asemel parkimispileteid. Parkimispileteid tuli osta trahvisumma väärtuses või pisut vähem.

“Meil tekkis kahtlus, et midagi võib valesti olla, pärast seda, kui avastasime, et parkimistrahve on tänavu tühistatud poole rohkem kui möödunud aastal,” sõnas Kallaste.

Abilinnapea Toivo Ninnas ütles, et audit liikluskorralduskeskuses kestab ning seetõttu on veel vara hakata kedagi karistama.

“Ka on vara öelda, kui suur summa linnal siiski saamata jäi, sest arve on mitmeid,” lisas Ninnas. “Kindlasti karistame asjaosalisi, kui peaks selguma, et nad on oma volitusi ületanud ja takistanud linnal raha teenida.”

Kallaste kinnitusel peaks parkimistrahvide alusetu tühistamine olema edaspidi välistatud, sest järgmisest aastast läheb trahvide sissenõudmine Tallinna liikluskorralduskeskuse käest linnavalitsuse finantsteenistuse kontrolli alla. “See peab välistama olukorra, kus üks asutus trahvib ja nõuab ühtlasi ka trahvi sisse,” selgitas finantsdirektor.

Trahvide annulleerimise üle hakkab otsustama säästva arengu ja planeerimise ameti erikomisjon, mille moodustamine praegu käib.