Ansipi sõnul ei olnud tehtud kulutused asjatud ning oluline on hoopis see, et politsei ja julgeolekuasutused suudavad tekitatavaid ohte ennetada. „Olen veendunud, et hinnang on adekvaatne ja tehtud kulutused otstarbekad,” ütles Ansip.

Pronkssõduri lindiga piiramine ja mehitatud valve olid avaliku korra ja rahu tagamiseks, mis on ka prioriteet. Ainult videovalvega ei oleks politsei Ansipi sõnul suutnud korda tagada. Praeguseks on olukord normaliseerunud, lint on eemaldatud ning paigaldatud on valvekaamera.

Trivimi Velliste küsimusele vabadusristi kavaleride mälestusmärgi teotamise ning sellele liiga vähese tähelepanu osutamise kohta vastas Ansip, et kõik taolised juhtumid on õigusrikkumised ning kurjategijad tuleb tabada. 9. mail Tõnismäel toimunu ületas aga tavapärase piiri ning oht konfliktiks oli liiga suur. Ansipi sõnul ei saa ta kuidagi nõus olla väidetega, et valvamiseks kulutatud raha oli ülemäära suur, kuna politsei tööd ei saa hinnata vaid avastamiste või kinni püütud kurjategijate järgi. „Ennetusprintsiip on ülimalt oluline,” ütles peaminister ning kinnitas, et usaldab täiel määral politsei ohuhinnangut ja et Tõnismäel kulutatud vahendid on kulutatud sihipäraselt.

Ansip avaldas lootust, et riigikogu võtab vastu sõjahaudade kaitse seaduse ja pronkssõdur teisaldatakse. Sõduri alla maetud inimesed aga viiakse sinna, kus on surnute koht – surnuaiale.