Reformierakonna tipp-poliitik ja valimistel üle nelja ja poole tuhande hääle kogunud Meelis Atonen plaanib riigikogust ning üldse poliitikast kõrvale astuda ja suunduda ärisse.

Reformierakonna aseesimees Atonen (40) on esialgu küll aktiivselt koalitsiooniläbirääkimiste laua taga, kuid Eesti Päevalehele teadaolevalt kavatseb ta lepingu allkirjastamise järel poliitikast taanduda.

“Ma ei kommenteeri kuulujutte,” vastas Atonen sellesisulisele küsimusele. “Võib ju öelda sedagi, et olen rase.” Tuttavatele on ta juba pikemat aega öelnud, et on poliitikast tüdinenud ja tahaks vähemalt vahepeal midagi muud teha. Eesti Päevalehe andmeil jääb Atonen koalitsiooniläbirääkimistele lõpuni, kuid ministriportfelli endale ei soovi ning tõenäoliselt teatab oma taandumisest, kui riigikogu koguneb esimest korda 4. aprillil.

Erakond võib Atoneni veel suruda vastu võtma mõnda ministriportfelli. Poliitikast lahkumise teeb mehele aga raskemaks valimistel talle Järva- ja Viljandimaal antud isiklik rekordarv hääli – 4687. Atonen on tipp-poliitikas olnud tegev kaheksa aastat ehk kaks riigikogu koosseisu. Juhan Partsi valitsuses oli ta poolteist aastat majandusminister.