12. aprillil rahuldas linnakohus Väli taotluse kuulutada tema kohtuprotsess kinniseks. Väli põhjendas taotlust sellega, et protsess toob esile liiga palju tema isikliku eluga seotud üksikasju, mis võivad ajakirjandusse sattuda.

Praegu ametlikult töötu Väli pidi linnakohtu jõustunud kohtuotsuse järgi maksma inkassofirma Intrum Justitia kasuks 50.716 krooni, kuid ei täitnud seda otsust.

Mullu novembri lõpus algatas Tallinna politsei inkassofirma avalduse alusel Väli vastu kriminaalasja kohtuotsuse tahtliku täitmata jätmise eest.

Samuti arestis linnakohtu täitevosakonna täitur mullu novembri lõpus Väli televiisori Finlux ja raadio Sanyo.

Intrum Justitia pöördus kohtusse, sest Väli ei nõustunud vabatahtlikult tasuma inkassofirma kliendile võlga oma korterisse paigaldatud akende eest.

Praegu on linnakohtus pooleli kohtuprotsess, kus Ühispank nõuab Välilt rohkem kui 140.000-kroonise võla tasumist. Pank tahab, et Väli maksaks kokku 142.200 krooni, millest 100.000 moodustab auto ostmiseks võetud laen ja 42.200 krooni viivised.

Jaanuari alguses üritas Väli edutult saavutada pangaga kohtuvälist kokkulepet, kuid kuna tal puudub kindel sissetulekuallikas, siis jäi lepe sõlmimata.

Mullu 28. veebruaril mõistis linnakohus Välile purjuspäi autojuhtimise eest üheaastase tingimisi vanglakaristuse ning selle otsuse jättis muutmata ka ringkonnakohus.

Isikliku Mitsubishiga purjuspäi sõitnud Väli peeti kinni 1999. aasta 4. augustil politseireidi ajal Harjumaal Mähel Randvere teel. Väli tunnistas, et jõi sel päeval tund aega enne politseile vahelejäämist lõunasöögi kõrvale pudeli Saku tumedat õlut, kuid eitas alkoholijoovet.

Päev hiljem astus volikogu nõunik Väli oma ametikohalt tagasi ning lahkus ka Keskerakonnast. Kuna Väli oli politseile alkoholi tarvitanuna roolis istudes vahele jäänud ka 1999. aasta mais, siis algatas politsei tema vastu kriminaalasja.