“Minult on küsitud, miks toimub kontsert Tartus,” kõneles eile lühikesel pressikonverentsil kontserti korraldava agentuuri Gamma juhatuse esimees Vahur Kase. “Miks mitte Tartus, kõik üritused ei pea ju Tallinnas toimuma.”

Tartu Laululava ja agentuur Gamma on alla kirjutanud kontserdi toimumise eelleping. Agentuur omakorda on sõlminud kontserdi toimumise lepingu ansambliga.

Ansambliga sõlmitud lepingu kohaselt ei tohi soojendusbändina esineda ükski eesti ansambel. Soojendusansambli koht on veel vakantne, aga oletatavasti on artist Inglismaalt. Lisaks esineb veel vaheetteaste ajal grupp Bomb The Bass.

2. septembril astub Depeche Mode Tartu lauluväljakul lavale kell 20.00, väravad avatakse kell 15.00. “Kontserdi pikkuseks on tund ja 45 minutit ning ettemängimisele tulevad viimase kaheteistkümne aasta parimad lood ja ka kolm igihaljast lugu veelgi varasemast perioodist,” sõnas kontserdi pressiesindaja Henri Käsper.

Koos ansambli põhiliikmetega (Dave Gahan, Martin Gore ja Andy Fletcher) on laval 13 muusikut. Tehnilist personali on 35 inimest, kes viie veoauto ja kolme bussiga toovad Tartusse spetsiaalse heli- ja valgustehnika. Kontserdil kasutatakse Norrast kohaletoodud lava, millel mängitakse ka Tõrvas augusti lõpus vabaõhumuusikali “Porgy ja Bess”.

Depeche Mode saabub Eestisse lennukiga kontserdipäeval ja lahkub pärast esinemist ööbimaks Lätis, kus annab 4. septembril kontserdi Riia lauluväljakul. Edasi sõidab ansambel Moskvasse ja Peterburi ning 9. septembril esinetakse Helsingi Hartwall Arenal. Tänaseks on välja müüdud Depeche Mode’i kontserdid Stockholmis, Göteborgis, Londonis ning kaks kontserti Berliinis. Londonis Wembley staadionil toimuvale lisakontserdile on veel pileteid saada. Pärast Euroopa kontserdituuri suundub ansambel Ameerikasse.

Kontserditurneega paralleelselt ilmub oktoobri alguses kogumikalbum “The Singles 1986–98”, mis on järg esimesele hitikogumikule aastast 1985. Lisaks vanadele lauludele on plaadil ka kolm uut lugu. Esimest singlit “Only When I Lose Myself” oodatakse poelettidele septembri esimesel nädalal.