Ecolandi hotelli juurde kerkib järgmiseks kevadeks 300-ruutmeetrine toidu- ja majapidamistarvete kauplus, mis leevendab Mähe elanike poeprobleemi, sest viimased aastad on nad sisseoste teinud Pirital või Viimsis.

Ecolandi omaniku Viktor ·apovalovi sõnul on kindel plaan kahekorruseline kella 7–23 avatud toidukauplus valmis ehitada ja mais avada. “Tahame kauplust väga. Praegu veel projekteerime ja kooskõlastame, aga oleme kiired ehitajad,” ütles ·apovalov.

Omanik loodab poodi rajades ühtlasi lahendada parkimisprobleemid hotelli ümbruses. “Aasta-poolteist tagasi oli siin pood, aga see oli väike – ainult 70 ruutmeetrit. Muidu koht on hea, ligi pääseb Randvere teelt ja Pärnamäe teelt,” märkis ta.

Pirita linnaosa vanema Tiit Teriku sõnul on Mähe elanikud linnaossa läkitanud enam kui 300 allkirjaga pöördumise ja aktiivselt kodulähedase sisseostude tegemise koha eest võidelnud. “Otsisime ise ja saatsime poodidele alates Säästumarketist ja lõpetades Maximaga küsimuse, kas keegi oleks huvitatud, aga vastust ei tulnud,” ütles Terik.

Mähe aedlinna seltsi esindaja Erik Vest ütles, et inimesed on kodupoodi väga oodanud. “Meile on jäänud Mähe kauplus, mis pärast omanikuvahetust pole eriti toidupood. Varem oli ka Kelluka tänaval pood ja Maarjamäel väike pood,” ütles ta.

Vesti sõnul käivad inimesed sisseoste tegemas peamiselt Viimsis Säästumarketis ja laiendatavas Pirita Selveris. “Selveri võimsus on ammendunud, õhtul kella 17–20 on seal ikka kolossaalsed sabad. Kõik kassad töötavad, aga inimesed tulevad ühel ajal töölt,” kirjeldas mähelane.

Merivälja ja Kloostrimetsaga piirnev Mähe on Pirita suuruselt teine asum, mille põhitänav on Randvere tee.