Firma raieluba andis õiguse maha võtta 400 puud läbimõõduga 8-40 cm, mille peale linnavolikogu liige Taavi Rõivas soovitas õhuliinid asendada maaliinidega, et puud alles jääksid.

OÜ Põhivõrk kommunikatsioonijuht Kätlin Kruusi sõnul on tegu alajaama renoveerimisega, mis tähendab, et alajaama jaotusseade liigub teise kohta. „See konkreetne liin, millega on probleeme olnud, on Kopli-Veskimetsa liin. Üks jupikene tuleb vedada üle sellest kohast, kus teda varem polnud,” rääkis Kruus. Suuremad piirkonda jäävad elektritarbijad on Tallinna loomaaed ning Lääne-Tallinna keskhaigla üksused. Projekti kogumaksumuseks on ligi 107 miljonit krooni ning tööd oli plaanis lõpetada 2007. aasta suvel.


Praeguseks on raie-ja ehitusloa väljaandjad vastastikuste arutelude tulemusena otsustanud mõlemad load tühistada. Üheks põhjuseks oli Kruusi sõnul ka kohaliku elaniku kohtule kirjutatud kaebus. „Algselt oli tõesti ehitus-ja raieloa järgi luba maha võtta 400 puud ühe metsatuka äärest. Hetkel tööd ei käi,” selgitas Kruus olukorda.

Praegu analüüsitakse alternatiivseid lahendusvariante, kuidas liin alajaamaga ühendada. Et tagada elektrivarustuskindlus ka tööde viibimise ajal, on renoveerimistööde peatöövõtja ABB AS tugevdanud alajaama vana ja uue osa vaheliste ajutiste elektriühenduste läbilaskevõimet.