“Liit võib hakata piirama musta nimekirja sattunud poolehoidjate ligipääsu staadionile,” kinnitas EJL peasekretär Tõnu Sirel.

Kokku pidas politsei Tallinnas Lilleküla staadionil toimunud mängul kinni kümmekond jalgpallisõpra, kellest Toomas Kalmetit ja Marek Vent‰ikovi karistas linnakohus võimuesindajate solvamise eest viie ööpäevase aresti ja Frank Koldet solvamise, politseiniku korralduse eiramise ja avalikus kohas suitsetamise eest 4200 krooni suuruse trahviga. Veel kolm fänni said kergema trahvi ning osa poolehoidjaid pääses karistuseta.

“Ühel politseinikul oli paha tuju ja seetõttu hakkas ta meile tegema põhjuseta märkusi,” sõnas Frank Kolde. “Loomulikult ei jäänud fännid võlgu.” Kolde väitel solvas ta politseinikke pärast seda kui nad tal käsi väänama hakkasid.

Intsidendi toimumiskohal, staadioni fännitribüünil istunud Jaanus Rumma sõnas, et korrakaitsjate nõrk valulävi üllatas teda. Tema sõnul oli ainus fännide eksimus see, et mängu alguses viskas üks neist tribüünilt alla tooli, mis ei olnud kellegi pihta sihitud. Tooli viskaja Matisele tegi politsei protokolli.

Tallinna kesklinna politsei-osakonna ülemkomissar Andreas Anvelt kinnitas, et ühtegi fänni põhjuseta kinni ei peetud. Sama kinnitas ka staadionil korda pidava turvafirma ESS avalike suhete juht Indrek Lindsalu.

Kesklinna politsei saatis eile jalgpalliliitu märgukirja, milles osutas, et fännid pääsesid staadionile alkoholijoobes.

Poolehoidjad kavatsevad saata FIFA riikide jalgpallifännidele hoiatuskirja. “Kirjutame, et kui te ei tee midagi, ähvardab 15 dollari suurune trahv, kui teete, võid peatse kojunaasmise unustada,” sõnas Frank Kolde.

Jalgpalliliit taunib fännide käitumist

Eesti Jalgpalli Liit ei kavatse algatada kolmapäevase intsidendi kohta eraldi uurimist, kuid kutsus eile poolehoidjaid seaduskuulekusele.

“Agressiivsus võimuesindajate suhtes pole õigustatud,” sõnas EJL peasekretär Tõnu Sirel. Tema sõnul ei korralda EJL intsidendi kohta eraldi uurimist, vaid toetub politsei andmetele.

EJL juhatuse liige Aivar Pohlak ütles, et staadionil alkoholijoobes viibimine pole lubatud ja ta loodab, et politsei käitus õigesti. “Samas pole meil seni kunagi koondise ega FC Flora poolehoidjatega probleeme olnud,” sõnas ta. “Kui tõesti on tõsi, et politsei ka lihtsalt suitsetamise pärast fänne kinni võttis, on küll jama.”