Eesti Panga pressiesindaja Viljar Rääsk lausus Eesti Päevalehele, et juba eelmise aasta lõpus Eestisse jõudnud soomusmasin on mõeldud „rahavedudega seotud ülesannete täitmiseks”. Turvakaalutlustele viidates ei soovi keskpank täiendavaid detaile sõiduki kohta – hind, varustus – avaldada, samuti ei lubata masinat pildistada.

Keskpank oli sõiduki päritolule valmis vaid nii palju valgust heitma, et see on toodud Ameerikast. Eesti Päevalehe andmetel on tegu Kanada päritolu firma Armet Armored Vehicles poolt Ford F550 kerele rajatud soomusmasinaga, milles on ruumi kokku kaheksale inimesele – kahele esiistmetel ning kuni kuueliikmelise eriüksuse jaoks sõitjateruumis. Sõidukil on neli külgust ja kiireks väljumiseks tagaluuk.

Tehase andmeil on Fordi seeriatootmises oleva pick-up’i baasil ehitatud neljaveolise sõiduki kaal 8618 kilogrammi, telgede vahe 3,581 meetrit. Sõiduki kõrgus on 2,457 meetrit ja pikkus 5,664 meetrit. Gurkha Tacticali kliirens on 266 millimeetrit, 151-liitrise bensiinipaagiga masina maksimaalne sõiduulatus on 600 kilomeetrit (arvestuslik kütusekulu seega 25 liitrit 100 kilomeetrile). 20 x 11-tolliste rehvidega auto suudab arendada kiirust kuni 155 kilomeetrini tunnis.

Veebisaitide andmetel peaks sellise auto hind olema 200 000 USA dollari ringis ehk üle 140 000 euro.