Tulemuseni jõudmine ei olnud aga lihtne, uurimine vältas umbes aasta. Eesti keskkriminaalpolitsei menetlusbüroo narkotalituse juhi Veiko Germanni sõnul oli see üks keerukamaid narkokaubanduse juhtumeid, mis lahenduse saanud. Narkootikumide salakaubaveole saadi tema sõnul jälile Soome ja Eesti politsei infovahetuse tulemusena. „Moodustasime ühise uurimisrühma 2012. aasta suve lõpus. Jagasime informatsiooni reaalajas: kui Soome poolel selles asjas midagi toimus, siis teadsime sellest meie ja vastupidi,” kirjeldas ta. Sedasi jälgiti ja koguti salakaubaveo kohta infot mõnda aega.

Uurimise all oli kokku kaheksa salakaubaveo episoodi. Germanni sõnul toodi narkootikumid Soome Kesk-Euroopast, Belgiast läbi Taani ja Rootsi peidetuna sõiduautodesse, mida omakorda veeti treileritel. Soomes kaevati „kaup” maasse ja joonistati n-ö aardekaardid narkootikumide asukohtadega.

„Suurtes kogustes narkootikume niisama enam käest kätte edasi ei anta. Soomes on see juba 2000. aastate algusest nii, et narkootikumid peidetakse metsa, puude vahele, põõsa alla ja kaevatakse maa sisse. Asukohast joonistatakse kaart, mis antakse siis edasi ostjale,” selgitas Germann.