Kui selgub, et vana puumaja varingu põhjustasidki kõrval tehtud kaevetööd uue maja ehitamisks, lubab Skanska kanda kõik taastamiskulud.

Teisipäeva pärastlõunal kella poole viie paiku varises kokku Tallinna Kesklinnas Ravi tänav 11a asuva puumaja tulemüür. Varing vigastas ka keldrit ja vundamenti ning rebis ilmastikule valla keldri ja pööningu. Inimesed varingus viga ei saanud, kuid nad evakueeriti maja edasist varisemist kartes. Öö pidid majaelanikud mööda saatma kas sõprade ulu all või linna sotsiaalmajutusüksustes. Järgmisel päeval likvideeriti ehitusekspert Hannes Kase juhtimisel hoone edasine varinguoht, paigaldati ajutine toestus ja ehitatava Ravi 13 krundi vundamendiauku pandi osa pinnast tagasi. Eile päeval lubati elanikud tagasi korteritesse, kuid varingu täpne põhjus ei ole veel teada.

Seda uurib tehnilise järelevalve amet ja kui selgub, et süüdlaseks olid Skanska ehitustööd, lubab firma kõik korda teha. „Kuni ei ole ekspertiisitulemust, on meie käed seotud. Aga kui selgub, et meie oleme süüdi, siis taastame algse olukorra või isegi parandame seda,“ kinnitas Skanska kommunikatsioonijuht Kristi Saaremets.

Ekspertiis ei valmi aga üleöö. „Esmalt tuleb kelder kindlustada, et seal rohkem ei variseks, alles siis saab ekspert sinna sisse minna. See võtab aega umbes nädala, ekspertiis ise veel kaks-kolm nädalat,“selgitas ta. Niisiis on Ravi 11a elanikel loota remonditööde eest tasuja selgumist alles varemalt jõulude paiku.

Sama kaua ei saa ehitada ka Skansaka ise. „Hetkel tööd seisavad ja ilmselt jääb nii seni, kuni ekspertiis valmib,“ ütles Saaremets.

Ravi tänav 13 krundile ehitab Skanska kahte korterelamut.