Möödunud nädalavahetus tõi Heltermaa-Rohuküla liinil kaasa ülipikad järjekorrad. Kella 17.00 väljuvale laevale jõuda lootvad inimesed pääsesid mandrile alles kella ühe ajal öösel.

„See on täiesti võimalik,” ütles Saaremaa Laevakompanii teenindusjuht Anu Hiiuväin Päevaleht Online’ile. Hiiuväina sõnul oli eelmisel aastal samal ajal 2900 autot, sel aastal aga 3700, mis on ligi tuhat autot rohkem. „Lihtsalt tung on nii suur ja meil ei ole kuskilt midagi juurde võtta.”

Kõik võimalikud lisajõud on paigutatud Saaremaa ja mandri vahelisele liinile, kuna Hiiuväina sõnul on seal kolm korda rohkem sõidukeid kui Hiiumaal. „Suurusjärgud on ikka nii erinevad.”

Hiiumaa ja mandri vahel sõidab hetkel kaks suurt laeva, mis tähendab, et reisid toimuvad iga kahe tunni tagant. Saaremaal rakendatavad vabagraafiku meetmed ei ole Heltermaa-Rohuküla liinil kahjuks võimalikud, selgitas Hiiuväin.

Teenindusjuht hoiatas aga kohe, et suure tõenäosusega on kaks tulevat nädalavahetust täpselt sama tihedad kui möödunud ning soovitas, kui vähegi võimalik, reisida varahommikul või hilisõhtul.

Reede õhtul väljuvate reiside asemel on soovitatav valida laupäeva varahommikused või proovida kohe reede hommikul saarele minna.

Hiiumaale reisijaid kaldale siiski ei jäeta. Graafikusse on lisatud südaöine, kell 24.00 väljuv parvlaev, kuhu on veel võimalik ka kohti broneerida. Hiiuväina sõnul sõidavad laevad aga öösel nii kaua, kui kõik reisijad on üle viidud.