Ettevõtmise maksumus ulatub kuni 200 miljoni euroni ja on võimalik, et projekt tuleks investorite kaasamiseks kohe alguses avaliku ettevõttena teha. Admiraliteedi basseini kõrval on kvartali tarvis maad suurusjärgus neli hektarit. Inglismaa konsultandid joonistavad praegu lahendusi, et loodav kvartal toimiks siinses niiskes ja kõledas kliimas ning oleks ka omanäoline. Seepärast töötatakse praegu kinnise, klaasiga kaetud linnaosa kontseptsiooni kallal. Tederi eesmärk on, et selle aasta lõpuks oleks lahenduste osas pilt ka juba klaarim.

„Üks variant on näiteks, et keskel on suurem linnaväljak, teed jooksevad ühelt poolt sisse ja viivad kõik lõpuks ühte kohta keskväljakule välja. Siis ei puhu tuul kvartalist läbi,” räägib Teder. „Nii tekib justkui pudeliefekt, et üks ots on küll lahti, aga sisse ei kannata eriti puhuda.”

Teder kavandab kvartalisse nii maa-aluseid parklaid, teenindusasutusi, kontoreid, ostukeskusi kui ka elamispindu. „Soov on sinna teha ka üks toidupood, mis oleks südalinnas kõige suurem ja odavam,” lisab Teder.

„Mina pooldan seda Londoni lahendust, kus iga kuue meetri tagant on mingi uus äri, mis üldi-selt on toitlustuse, piletimüügi või mõne muu teenusega seotud. Niimoodi on tänaval huvitav käia,” rääkis Teder Eesti Päevalehe Ärilehele juba eelmise aasta novembris. „Arenevatel turgudel pead sa olema ühtaegu nii kõva kaupmees kui ka kõva kinnisvaraarendaja. Kui sa oled kõva kaupmees, aga vilets arendaja, siis saad osaleda üksnes konkurssidel,” lisas ta.